«Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει τη δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου της Frontex στο Καστελόριζο»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

- 14 Ιουνίου 2022

- ΘΕΜΑ : «Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει τη δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου της Frontex στο Καστελόριζο»

- Μια σημαντική πρόταση σε τρεις υπουργούς ( Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη  και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα προτείνει να αποτελέσει το Καστελόριζο την έδρα ενός νέου κέντρου επιχειρήσεων της Frontex που θα καλύπτει την περιοχή του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αναφέρεται στη δημιουργία μιας μόνιμης εγκατάστασης στο νησί που διαθέτει τα στρατηγικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται  για να αποτελέσει το επιχειρησιακό κέντρο της Frontex στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση ενόψει της αναδιοργάνωση των επιχειρησιακών δομών και της λειτουργίας του Οργανισμού  Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης ( Frontex ).

Επισημαίνει ότι οι συνθήκες επιβάλλουν έναν συνολικό επανασχεδιασμό για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ,  αφού είναι σαφής η πρόθεση κάποιων χωρών να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης απέναντι στην Ευρώπη αλλά σε χώρες, όπως η Ελλάδα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...