«Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων για Κω και Ρόδο. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών οικονομιών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων για Κω και Ρόδο. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών οικονομιών»

«Για άλλη μια φορά τα Δωδεκάνησα και ειδικά η Ρόδος και η Κως υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις της ανερμάτιστης πολιτικής της ΝΔ. Παρά τις προειδοποιήσεις των ίδιων των φορέων και των κατοίκων των νησιών για προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου κατά την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, η Κυβέρνηση επέλεξε για μια ακόμη φορά να επενδύσει στην επικοινωνία και στο δήθεν success της story, εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και της βιωσιμότητας των τοπικών οικονομιών.

Η ανεπάρκεια των αρμόδιων Υπουργείων να οχυρώσουν αποτελεσματικά την κοινωνία την τουριστική δραστηριότητα και τα σπασμωδικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, καταδεικνύουν με σαφήνεια την αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Αναπάντητο ακόμη παραμένει το γιατί, ενώ έγκαιρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχε προτείνει την μη απόλυτη χαλάρωση των μέτρων αλλά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του ίδιου του Τουρισμού και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν, η Κυβέρνηση ενήργησε ανεξέλεγκτα, με βαριές, τώρα συνέπειες για τις οικονομίες των νησιών.

Άμεσα οφείλει η Κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών που για μια ακόμη φορά θίγονται, χωρίς να υπάρχει για αυτούς ένα ουσιαστικό δίκτυ προστασίας. Η εμπιστοσύνη και η υπομονή των νησιωτών έχει εξαντληθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη».

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...