«Οι πρόωρες εκλογές δεν θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ»

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «Θα έχουμε μία μακρά και πολύ δύσκολη νύχτα απόψε» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του πριν από την σύσκεψη.

«Η κατάσταση για τη χώρα για την οικονομία για τους πολίτες είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει καταστεί δυστυχώς ξανά ιδιαίτερα κρίσιμη. Πριν από 15 ημέρες βρήκαμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο θεσμικό πρόβλημα λόγω της ατυχούς πρωτοβουλίας της ΝΔ να λειτουργήσει μονομερώς ως κυβέρνηση και να διακόψει την λειτουργία της ΕΡΤ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑράλληλα τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. «Αυτό άλλωστε επιτάσσει η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ . Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου. Οι Έλληνες πολίτες ένιωσαν να προσβάλλονται η εμπιστοσύνη τους και η έννομη τάξη. Για εμάς πρώτο είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών. Ταυτοχρόνως όμως είναι προφανές ότι έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση της κυβερνητικής συνεργασίας» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επανέλαβε ότι χρειάζεται να συνεχίσει η τρικομματική κυβέρνηση.

«Στις διαπραγματεύσεις θέσαμε το μείζον σε σχέση με την ΕΡΤ δηλαδή την επάνοδο της εν λειτουργία με το σύνολο του προσωπικού της. Συζητήσαμε επίσης πως είναι αναγκαίο να ζητήσουμε βοήθεια από σύμβουλο και τον διορισμό ενός υφυπουργού που θα εποπτεύει την διαδικασία αυτή και δεν θα προέρχεται από τη ΝΔ. Έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης δεν μας ικανοποιούν πλήρως. Δεν είναι το 100% αυτού που θέλουμε και ζητάμε. Αποδέχεται όμως ο πρωθυπουργός την άμεση κατά κυριολεξία λειτουργία των εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα για τα οποία θα δημιουργηθεί ειδικό θεσμικό πλαίσιο. Η μεταβατική κατάσταση όπως σας την περιγράφω μας επιτρέπει να συζητήσουμε για το πολύ πιο μεγάλο θέμα που είναι διακυβέρνηση και η πορεία του τόπου. Η επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που υποστήριξε ότι πλέον το μεγάλο θέμα είναι η άμεση επαναλειτουργία της κυβέρνησης. Επιπλέον επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, αν και εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε Την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις». Ο Ευ. Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του στην εν εξελίξει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα». Όσον αφορά στο ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», για να επισημάνει, τέλος, ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».

Για πρώτη φορά η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, στον πέμπτο όροφο του κτιρίου στην οδό Ιπποκράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κ. Σκανδαλίδης και Τ. Αντωνίου άσκησαν σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.

Λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση, το κλίμα ήταν φορτισμένο. «Με ενοχλεί να ακούω κάποιους να το παίζουν μεταρρυθμιστές, χωρίς να κατανοούν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι προς όφελος του λαού και πρέπει να έχουν ισχυρό συμβολισμό κοινωνικής δικαιοσύνης», είχε δηλώσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης στον 9.84. ΠΗΓΗ: real.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...