«Ν. Σαντορινιός: Οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται η ΝΔ είναι πολιτικές απολύσεων και καταστροφής όπως αυτές που ζήσαμε επί των ημερών της»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται η ΝΔ είναι πολιτικές απολύσεων και καταστροφής όπως αυτές που ζήσαμε επί των ημερών της»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός σε συνέντευξη του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τους δημοσιογράφους Στεφανία Κασσίμη και Δημήτρη Καμπουράκη αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των πολιτών και τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, τα οποία απειλούνται άμεσα από την εφαρμογή του προγράμματος που προτείνει η ΝΔ.

https://www.youtube.com/watch?v=Zr6eZfkM2n8

Τα νησιά είναι προτεραιότητα μας

«Το ενδιαφέρον μας για τα νησιά δεν είναι προεκλογικό. Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου έχω επισκεφτεί σχεδόν όλα τα νησιά της Ελλάδας και γνωρίζω από κοντά πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω της απουσίας της πολιτείας και την έλλειψη ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών».

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε δώσει μάχες για την Υγεία, την Παιδεία, τις Υποδομές και τις Μεταφορές στα νησιά μας, με απτά αποτελέσματα. Από το Μεταφορικό Ισοδύναμο- που εκτός από όλους τους νησιώτες χρησιμοποιείται και από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και το επικουρικό προσωπικό στα νησιά μας- μέχρι τις μοριοδοτήσεις αγροτικών ιατρών, τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία των νησιών και την αγορά εξοπλισμού, αποδείξαμε έμπρακτα ότι δεν μένουμε στις εξαγγελίες αλλά κάνουμε πράξη το όραμα μας για καλύτερες συνθήκες ζωής».

Δώσαμε μάχες για την υγεία και την παιδεία στα νησιά

«Όταν βρισκόμασταν υπό το καθεστώς του Μνημονίου, δεχόμασταν πιέσεις να απολύσουμε εργαζόμενους, αντίθετα όμως με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έφερε το 1 προς 5 και απέλυσε 1.500 εργαζομένους, εμείς επαναφέραμε το 1 προς 1. Στην Κω, για παράδειγμα, προσλήφθηκαν δύο καρδιολόγοι και ένας παιδίατρος που είχε χρόνια να δει το νησί, ενώ στην Κάσο έχουμε στρατιωτικούς ιατρούς για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, εφόσον δεν υπάρχουν γιατροί γενικής ιατρικής. Για αυτό το σχολικό έτος προσλήφθηκαν 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ προσπαθήσαμε να ανατάξουμε την Υγεία με 18.000 μόνιμες προσλήψεις και την Παιδεία με 15.000».

«Χρειάζονται αυτοί οι τομείς ενίσχυση; Εμείς λέμε ότι το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης έχει ανάγκη από επιπλέον προσλήψεις, γιατί το βιώνω καθημερινά στα νησιά που επισκέπτομαι. Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει μεταρρυθμίσεις, τις οποίες δεν μας εξηγεί, αυτό που λέει είναι θολό. Εάν κρίνουμε όμως, από την εποχή που ήταν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι μεταρρυθμίσεις  απολύσεων  και καταστροφής και τις έχουμε ζήσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα διαλύσουν το Κοινωνικό Κράτος. Πρέπει λοιπόν η ΝΔ να απαντήσει αν πρόκειται να ενισχύσει τους ευαίσθητους αυτούς τομείς με προσλήψεις ή πρόκειται να τις παραδώσει στους ιδιώτες».

Το ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένας ωμός εκβιασμός

«Η χώρα βρίσκεται σε πορεία επανόδου. Παραλάβαμε την ανεργία στο 28% και την φτάσαμε στο 19%, παραλάβαμε διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και επαναφέραμε τις κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, σήμερα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας από το 60% βρίσκονται στο 40%, ενώ παραλάβαμε τον βασικό μισθό στα 586 ευρώ και τον κάναμε 650 ευρώ με προοπτική σε 2 χρόνια να φτάσει 750 ευρώ- αύξηση 11% σε αντίθεση με το 4% που προτείνει η ΝΔ. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάτι έχει σίγουρα βελτιωθεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης με την δήλωση του για αυτοδυναμία ή αλλιώς εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, θέλει να κάνει έναν ωμό εκβιασμό στους ψηφοφόρους. Οι πολίτες και η κοινωνία όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πραγματικός εκβιασμός, που θα χειροτερέψει τη ζωή μας, δεν είναι αν θα γίνουν ξανά εκλογές τον Αύγουστο, αλλά αν θα εφαρμοστεί το ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ».

«Πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι θέλει να πάρει την Κυβέρνηση για να σαρώσει τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα, για να θεσμοθετήσει το 7ημερο, για να καταργήσει το 8ωρο, για να απελευθερώσει την αδήλωτη υπερωριακή απασχόληση, άλλωστε οι ομοιδεάτες του στην Αυστρία έχουν ήδη εφαρμόσει το 12ωρό».

«Για αυτό η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει στις εκλογές αυτές με βάση τα προγράμματα που προτείνονται και τις πολιτικές που έχουν ασκηθεί». 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...