«Ν. Σαντορινιός: Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση από τις ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών της Ρόδου, εξαιτίας των ελαφιών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση από τις ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών της Ρόδου, εξαιτίας των ελαφιών»

Όταν στις 16 Νοεμβρίου του 2020 ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθετε ερώτηση για τις μεγάλες ζημιές που υφίστανται οι αγρότες της Ρόδου, από την αύξηση του πληθυσμού των Dama- Dama, και ζητούσε την άμεση λήψη πρωτοβουλιών, εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, ώστε να ενταχθούν οι κατεστραμμένες καλλιέργειες σε καθεστώς επιδότησης από τον ΕΛΓΑ, περίμενε μια σαφή και ρεαλιστική απάντηση από την Κυβέρνηση.

Αντί αυτής, όμως, ο κ. Βορίδης επέλεξε να «πετάξει» την μπάλα στην εξέδρα, με μια ακόμη ομιχλώδη και αξιοπερίεργη δήλωση, που διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν οδηγεί σε καμία λύση για αυτό το σοβαρό θέμα που ταλαιπωρεί το νησί της Ρόδου.

Παράθεση όρων και νόμων, εμπλοκή επιτροπών και παγκόσμιας τράπεζας, ….απάντηση όμως ΟΧΙ. Την στιγμή που είναι σε εξέλιξη αναλογιστική μελέτη από τον ΕΛΓΑ, την οποία μετά από 8 μήνες καθυστέρηση και πίεση από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ενεργοποίησε η διοίκηση του Οργανισμού τον Ιούλιο του 2020, πόσο δύσκολο είναι για την πολιτική ηγεσία του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να απαντήσουν στο πολύ απλό και συγκεκριμένο ερώτημα που τους θέσαμε:  «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εκπονηθούν άμεσα οι μελέτες για εκτίμηση και τον έλεγχο του πληθυσμού των ελαφιών, καθώς και για την εφαρμογή της διάταξης για αποζημιώσεις των πληγέντων από τις καταστροφές που προκαλούν από τον ΕΛΓΑ;»

Μάλλον τους είναι  πιο εύκολο και αυθόρμητο το ψέμα από το να δώσουν ευθείες απαντήσεις στον αγροτικό κόσμο και να ασκήσουν πολιτική…..

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...