«Ν. Σαντορινιός: Και χωρίς Παιδίατρο μένει πια το Νοσοκομείο Καλύμνου. Σε κατάρρευση η Υγεία των νησιών. Κατάθεση Ερώτησης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Και χωρίς Παιδίατρο μένει πια το Νοσοκομείο Καλύμνου. Σε κατάρρευση η Υγεία των νησιών. Κατάθεση Ερώτησης».

Ερώτηση με θέμα την κομβική έλλειψη παιδιάτρου στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός προς τον Υπουργό Υγείας, σημειώνοντας ενώ η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας θα έπρεπε να είχε οδηγήσει την Κυβέρνηση σε άμεσα βήματα ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό, ειδικά των μονάδων που λειτουργούν στα νησιά της χώρας, αντίθετα παρατηρούνται συνεχώς σημαντικά κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, δημιουργώντας προβλήματα στην ιατρική κάλυψη των νησιωτών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζει στην Ερώτησή του πως το ΓΝ Καλύμνου εξακολουθεί να λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα. Ακόμη και μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της υποστελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, τόσο το Υπουργείο, όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τον συναγερμό που έχει σημάνει και δεν κάνει καμία απολύτως ενέργεια να ενισχύσει το νοσοκομείο του νησιού με ιατρικό προσωπικό. Τελευταίο επεισόδιο στο σκηνικό απαξίωσης του Βουβάλειου, υπογραμμίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αποτελεί το γεγονός ότι η κύρια δομή υγείας του νησιού έχει μείνει χωρίς Παιδίατρο αφού ο μόνιμος ιατρός αυτής της ειδικότητας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και η σύμβαση της επικουρικής γιατρού δεν ανανεώθηκε, χωρίς καμία αιτιολογία και παρά τη σχετική Υ.Α η οποία ορίζει ρητά ότι όλες οι συμβάσεις υγειονομικών παρατείνονται για τρεις μήνες, λόγω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργού αν είναι ενήμερος για τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, οι οποίες έχουν οδηγήσει στη μη λειτουργία της Παιδιατρικής μονάδας του Νοσοκομείου Καλύμνου. Παράλληλα ζητά εξηγήσεις σχετικά με το γιατί δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση της επικουρικής παιδιάτρου, παρά την Υ.Α για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των υγειονομικών και παρά του ότι η αίτηση για ανανέωση κατατέθηκε εμπρόθεσμα. Τέλος, όπως σχολιάζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η ανασφάλεια έχει φωλιάσει πια για τα καλά στις ζωές των νησιωτών με ευθύνη της ίδιας της Κυβέρνησης και καλεί τον Υπουργό να καλύψει άμεσα τη θέση δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...