«Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ φεσώνει κάθε χρόνο τον ελληνικό λαό με τα χρέη της»

Ρόδος, 13/06/2021-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ φεσώνει κάθε χρόνο τον ελληνικό λαό με τα χρέη της»

- Παρατίθενται τα βασικά σημεία από την συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην εκπομπή του καναλιού Kontra «Επί του Πιεστηρίου» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή.

https://www.youtube.com/watch?v=VZDV4_nkL7I

  • Για το 1/3 των χρεών της ΝΔ, που ανέρχονται συνολικά στα 340 εκ. ευρώ, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης

«Επισημαίνεται ότι το χρέος της ΝΔ μέσα σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά χρωστάει 340 εκ. ευρώ. Κοντολογίς, από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης, το χρέος εκτοξεύθηκε ενώ ο ίδιος τότε δήλωνε ότι θα συμμαζέψει τα οικονομικά του κόμματός του! Ο κ. Μητσοτάκης, ούτε τα οικονομικά του κόμματός του μπορεί να συμμαζέψει, ούτε τα οικονομικά της χώρας. Αποτελεί έναν στρατηγικό κακοπληρωτή με διαχειριστική ανικανότητα σε ένα χρεωκοπημένο κόμμα».

  • Φιμώνουν την αλήθεια για τα χρέη τους με ψευτοδικαιολογία τα υψηλά επιτόκια

«Η ΝΔ προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τα χρέη της, ρίχνοντας το φταίξιμο στις τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια ενώ ο κορμός της πολιτικής της είναι ακριβώς η εξυπηρέτηση των τραπεζών. Ισχυρίζεται ότι τα δάνειά της πληρώνονται, όμως αν αυτό γινόταν, οι τόκοι δεν θα υπερέβαιναν το χρέος και το χρέος θα έβαινε μειούμενο. Άρα, η ρύθμιση που έχει κάνει το κυβερνών κόμμα δεν ικανοποιείται, δηλαδή δεν πληρώνονται στο σύνολό τους οι μηνιαίες οφειλές. Και εδώ, ας σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ».

ØΜετά τη φίμωση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα κόμματα

«Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής επιχορήγησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Παράλληλα οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα υποχρεούνται να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα,προς την απομείωση και εξόφληση των χρεών».

«Να πληρώσει τις οφειλές της η ΝΔ,  αλλιώς να μπει στον Πτωχευτικό που νομοθέτησε, όπως πράττει για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με χρέη, τους οποίους οδηγεί στην πτώχευση ή στην κατάσχεση περιουσίας».

 

  • Πρωτοφανής κίνηση, στα χρονικά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη χώρα μας, να αρνείται Πρόεδρος της Βουλής να δώσει το λόγο στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

«Ας ξεκαθαριστεί αρχικά το εξής: Η συνεδρίαση των Επίκαιρων Ερωτήσεων γίνεται, ως είθισται, στο πλαίσιο συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι πρώην Πρωθυπουργοί και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, έχουν το δικαίωμα να πάρουν το λόγο. Όμως, καταγγέλλουμε ότι σε μια σειρά Επίκαιρων Ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για πλείστα σοβαρά ζητήματα, ο Πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει.
Αυτή τη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, φυσικά και δεν πήγε στη Βουλή για να κάνει «πολιτικό ακτιβισμό», όπως δηλώνουν στελέχη της ΝΔ, αλλά για να απαντηθεί η Επίκαιρη Ερώτησή του για τα χρέη της ΝΔ. Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να του δώσει το λόγο διότι ο κ. Μητσοτάκης φυγομάχησε να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ζήτημα δημοκρατίας: την οικονομική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...