«Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 2,5 χιλιάδων υγειονομικών από το 2019 και ανά έτος»

Αθήνα, 30/12/2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 2,5 χιλιάδων υγειονομικών από το 2019 και ανά έτος»

Παρατίθενται αποσπάσματα από την συνέντευξη του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ΚΟΝΤΡΑ και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.  https://www.youtube.com/watch?v=JiBD9W0sSM4

  • Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μην ακούει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την διαχείριση της πανδημίας – Μόνο της μέτρο η «ατομική ευθύνη» και το μπάχαλο που προκαλεί

 «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε επανειλημμένα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για μια διαφορετική διαχείριση της πανδημίας και ορθά μέτρα προστασίας . Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την πρακτική «δεν ξέρω, δεν άκουσα». Επιλέγει να μη θέλει να ακούσει ούτε εμάς ούτε την ίδια την κοινωνία. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λες και οι ίδιοι είναι η Αντιπολίτευση και όχι αυτοί που κυβερνούν».

«Το ΕΣΥ διαρκώς υποβαθμίζεται ενώ καταρρίπτουμε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Έχουμε λιγότερους υγειονομικούς από αυτούς που είχαμε το 2020 και ακόμα λιγότερους σε σύγκριση με το 2019, εξαιτίας της αποτυχημένης λογικής της Κυβέρνησης να «τιμωρήσει» τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να δουλεύουν με συνεχή rapid test, δηλ. σε συνθήκες ίδιες με αυτές πριν την έναρξη των εμβολιασμών».

  • Ανοχύρωτο το ΕΣΥ με φθηνές ψευδολογίες, ενώ θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί εκατοντάδες υγειονομικοί

«Επιτέλους, να προσληφθεί προσωπικό στα Νοσοκομεία! Επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμφωνήσει με τους θεσμούς ώστε να γίνουν προσλήψεις 2,5 χιλιάδων υγειονομικών το χρόνο, από το 2019 και για τα επόμενα 4 χρόνια. Μιλάμε για συνολικά 10 χιλιάδες μόνιμους υγειονομικούς. Παρόλα αυτά, οι μόνες προσλήψεις που έκανε η Κυβέρνηση ΝΔ είναι από έτερους διαγωνισμούς που είχαμε επίσης ξεκινήσει και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά μας έλεγε ότι θα τους απολύσει διότι δεν χρειάζονται στο ΕΣΥ! Η Κυβέρνηση αρνείται –εν μέσω πανδημίας- να εφαρμόσει αυτό που είχε συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Την ίδια στιγμή, οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν «ανέγγιχτες» και εκτός της μάχης κατά της πανδημίας. Πλουτίζουν όμως, εφόσον με το επιβληθέν μέτρο της μείωσης κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, οι πολίτες  που έχουν άμεση ανάγκη επέμβασης καταφεύγουν αναγκαστικά στις ιδιωτικές κλινικές».

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία δικαιολογία να μην προσλαμβάνει υγειονομικούς. Όσο «πιπιλίζουν» ότι δεν μπορούν να δαπανήσουν, εμείς θα τους θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας. Υπάρχει όμως ζήτημα πολιτικής βούλησης. Το δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας έχει «παγώσει», ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μεγάλο αποθεματικό και ρύθμισε το χρέος, και η χώρα  μας σήμερα μπορεί να δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια. Δεν μπορεί να πλουτίζουν οι φίλοι και οι «κολλητοί» τους, δεν μπορεί να δίνουν 5 δις. ευρώ απευθείας αναθέσεις, και η κοινωνία και η δημόσια υγεία να βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση».

  • Την τραγική η κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά επικυρώνει η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που αγνόησε η Κυβέρνηση

«Στα νησιά, η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μου στην Κω, όπου πολίτες μου έλεγαν ότι δεν τολμούν να πάνε στο Νοσοκομείο για σημαντικά ιατρικά θέματα, όχι λόγω covid αλλά λόγω της υποβάθμισής του και της έλλειψης ιατρών. Άλλωστε, η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα το επικυρώνει όταν σημειώνει ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ ή μακριά από νοσοκομείο της Αττικής συσχετίζεται με σημαντικά αυξημένη θνησιμότητα».

  • Να δοθούν δωρεάν rapid και self test σε όλους τους πολίτες  και να ενεργοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

 

  • Πρέπει επιτέλους να γίνει μια σοβαρή επιδημιολογική διερεύνηση, ειδικά τώρα με την υπερμεταδοτική  μετάλλαξη «Ομικρον», και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθούν δωρεάν rapid test και self test σε όλους τους πολίτες.
  • Να ενεργοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • Να υπάρξουν μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού σε χώρους μεγάλων συναθροίσεων και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς –θυμίζω ότι τους διαγωνισμούς που είχαμε ξεκινήσει για την προμήθεια οχημάτων για τα ΜΜΜ, τους σταμάτησε η Κυβέρνηση της ΝΔ-.
  • Να αυξηθούν τα σχολικά τμήματα για να αραιώσει ο συγχρωτισμός των μαθητών - Το τελευταίο διάστημα Η Κυβέρνηση επαίρεται ότι τα σχολικά τμήματα που έκλεισαν είναι πολύ λίγο. Μα είναι λογικό, όταν χρειάζεται να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών για να κλείσει ένα τμήμα! Η ουσία είναι ότι δε θέλουν να σπάσουν τα τμήματα σε λιγότερους μαθητές γιατί θα αναγκαστούν να προσλάβουν περισσότερους εκπαιδευτικούς 
  • Να δώσει η Κυβέρνηση εντολή και πόρους για μια σοβαρή επανεκκίνηση της πανελλήνιας εθνικής εκστρατείας για τον εμβολιασμό –από την πρώτη δόση ως την ενισχυτική-, με την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων
  • Να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που παραμένει κλειστή εδώ και μέρες

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...