«Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την αδιαφορία της για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων. Κατάθεση Ερώτησης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την αδιαφορία της για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων. Κατάθεση Ερώτησης»

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων υφίστανται πλέον σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, τα οποία και πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία τους κατά τη φετινή τουριστική σεζόν. Σε ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Μεταφορών, Εργασίας και Ανάπτυξης, 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σημειώνουν πως τα τουριστικά γραφεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά, φαίνεται πως έχουν υποστεί το μάξιμουμ της κυβερνητικής αδιαφορίας, αφού μέχρι στιγμής έχουν αποκλειστεί από τα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων δωδεκάμηνης λειτουργίας, από την επιδότηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών, από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και από αυτά του κοινωνικού τουρισμού.

Προβλήματα όμως, επίσης, έχουν προκύψει και με τη λειτουργία του ασφαλιστικού τους ταμείου, καθώς λόγω υποστελέχωσης και αργής προσαρμογής στην ψηφιακή εποχή, οι επιχειρήσεις των τουριστικών γραφείων καθυστερούν να λάβουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  που επλήγησαν από τον covid-19» που υλοποιείται μέσω των Περιφερειών.

Τα τουριστικά γραφεία, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, είναι ένας τομέας με τεράστια συμβολή στο τουριστικό γίγνεσθαι, ενώ η συνεισφορά τους στη διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών και στη διακίνηση του τουρισμού θεωρείται αναντικατάστατη. Η κρίση της πανδημίας έχει προκαλέσει πτώση του τζίρου τους πάνω από 90%, σε σχέση με το 2019, και αυτή τη στιγμή είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη, πια, σημειώνουν οι Βουλευτές, η Κυβέρνηση να εντάξει άμεσα τις εν λόγω επιχειρήσεις σε ρυθμίσεις στήριξης και να προστατέψει τη λειτουργία τους μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων και πολιτικών περί ρύθμισης των χρεών που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζει πως ο κόσμος του τουρισμού έχει φτάσει στα όριά του. Η Κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει καμία στοχευμένη πολιτική για τους κλάδους που στηρίζουν την «βαριά βιομηχανία» της χώρα μας, η οποία και συνεισφέρει πολλαπλάσια στο εθνικό ΑΕΠ. Τα νησιά μας, οι εποχικά εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις του κλάδου δεν θα ανεχτούν την χωρίς σχέδιο πολιτική της Κυβέρνησης στο άνοιγμα του τουρισμού, για μια δεύτερη συνεχόμενη τουριστική σεζόν. Με επικοινωνιακές φιέστες δεν συγκρατούνται οι θέσεις εργασίας και δεν σώζονται οι τουριστικές επιχειρήσεις

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...