«Ν. Σαντορινιός: Είναι καιρός η ΝΔ να σταματήσει να ξεπλένει την Χρυσή Αυγή. Οι θεωρίες των δυο άκρων δεν έχουν πια χώρο στον δημόσιο διάλογο»  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Είναι καιρός η ΝΔ να σταματήσει να ξεπλένει την Χρυσή Αυγή. Οι θεωρίες των δυο άκρων δεν έχουν πια χώρο στον δημόσιο διάλογο»  

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κατά την χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρθηκε στην γιορτή της Δημοκρατίας, με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, και την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, ενώ υποστήριξε την τροπολογία που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών. Αναφορικά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι δυσχεραίνουν τις προϋποθέσεις για απόδοση ιθαγένειας, αποδυναμώνουν τη λειτουργία των ΟΤΑ και διογκώνουν την ευνοιοκρατία των «αρίστων της ΝΔ» στις τοποθετήσεις και διορισμούς στελεχών στην Δημόσια Διοίκηση.   

https://www.youtube.com/watch?v=m7-I4Aw8vOg

https://www.facebook.com/Nectarios.Santorinios/videos/3434199526601082

Η 7η Οκτωβρίου είναι μια ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, λειτούργησε ως ένας πραγματικός πυλώνας της Δημοκρατίας και ανέδειξε την πραγματική αλήθεια: ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που ενδύθηκε τη λεοντή του πολιτικού κόμματος για να έχει τα ανάλογα προνόμια, ήταν μια εγκληματική οργάνωση, η οποία πρέπει να τιμωρηθεί».

Οι προσπάθειες ξεπλύματος της ΧΑ έπεσαν στο κενό

«Την αλήθεια για το πραγματικό πρόσωπο της ΧΑ, για χρόνια, «κάποιοι» έκαναν πως δεν την έβλεπαν, κάποιοι μιλούσαν για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», για να μπορεί να συμμετέχει σε έναν πιθανό κυβερνητικό σχηματισμό, κάποιοι την θεωρούσαν «αυθεντικό κίνημα», κάποιοι ένιωθαν «συμπόνια» για τον Ρουπακιά. Θυμόμαστε βέβαια και την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα Politico (2017), όπου σημείωνε ότι «στην Ελλάδα η βία προέρχεται αποκλειστικά από την ακροαριστερά», ενώ τώρα κάνει στημένα διαγγέλματα. Και έτσι ξέπλεναν την Χρυσή Αυγή, όπως την ξεπλένουν και τώρα κάνοντας συμψηφισμούς. Εδώ μιλάμε για ναζισμό, για φασισμό και για δολοφόνους, δεν χωράνε οι ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων».

«Τις τελευταίες ώρες, ακούμε ξανά το επιχείρημα ότι η Χρυσή Αυγή ήταν παρούσα στις πλατείες των Αγανακτησμένων. Ποτέ δεν έγινε αυτό. Σταματήστε αυτό το ψέμα. Οι πλατείες των Αγανακτισμένων ήταν ειρηνικές, δημοκρατικές και είχαν πολιτικά αιτήματα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η Χρυσή Αυγή ήταν δίπλα- δίπλα με στελέχη της ΝΔ, στις διαδηλώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, μαζί φωτογραφίζονταν».
Η Κυβέρνηση ήθελε να διαλύσει την γιορτή της Δημοκρατίας και το κατάφερε με την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας

«Ο κ. Χρυσοχοίδης πρέπει να πει την αλήθεια: ότι η Κυβέρνηση ήθελε να διαλύσει την γιορτή της Δημοκρατίας, αυτή τη μεγαλειώδη ειρηνική συγκέντρωση στους δρόμους γύρω από το Εφετείο. 40’ μόλις δευτερόλεπτα από τη στιγμή της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή, εκδηλώθηκε μια απρόκλητη επίθεση. Αν πραγματικά υπήρχαν 150 μολότοφ, όπως ο Υπουργός ισχυρίζεται, τα σάιτ και τα κανάλια που έχετε «ταϊσει» με τη λίστα Πέτσα, θα το είχαν κάνει πρώτο θέμα, με βίντεο και φωτογραφίες. Τίποτα απολύτως δεν έχει δημοσιευθεί για τη στιγμή της επίθεσης. Σταματήστε λοιπόν τα ψέματα».

Θρασεία η κριτική της Κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

«Με τον προηγούμενο ΠΚ οι ποινές ήταν ονομαστικές, ενώ σήμερα είναι μεγαλύτερος ο χρόνος που πρέπει να εκτίσει κάποιος. Με τον νέο δηλαδή Ποινικό Κώδικα ο χρόνος που θα παραμείνουν φυλακή οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής είναι ίδιος ή και περισσότερος σε σχέση με ό,τι ίσχυε παλιά (ήταν  1/3 και έγινε το 2/5)».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με την τροπολογία που καταθέτει, δίνει σήμερα μια ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα να καταργηθούν τα πολιτικά δικαιώματα της Χρυσής Αυγής.

«Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Νέο Ποινικό Κώδικα αποφάνθηκε ότι τα ζητήματα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, δεν πρέπει να επιλύονται από τα Δικαστήρια, αλλά εντάσσονται στον Εκλογικό Νόμο. Για αυτό ακριβώς σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καταθέτει τροπολογία για την ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, σε ανάλογες περιπτώσεις όπως η Χρυσή Αυγή.  Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει την ευκαιρία να δώσει ένα σήμα προς την ελληνική κοινωνία ότι δεν θα έχουν ποτέ ξανά την δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι νεοναζιστές. Η ΝΔ πρέπει να στηρίξει την πρόταση αλλιώς να μας εξηγήσει γιατί το αρνείται».

 

Σε σχέση με το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο

Αντί να βελτιωθεί το σύστημα πολιτογράφησης, εσείς μάλλον θα δίνετε…Golden Visa στους αιτούντες

«Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να επιταχύνει την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας αλλά να περιορίσει και να αυστηροποιήσει τη διαδικασία».
«Ενώ ακόμη χειρότερη είναι η αόριστη πρόβλεψη του να αποφασίζεται με Υπουργική Απόφαση το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να έχει δικαίωμα να αιτείται την ελληνική ιθαγένεια. Ιθαγένεια θα δίνετε ή Golden Visa; Αποφασίστε».

Ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ: Σταματήστε να υποβαθμίζετε τα όργανα των ΟΤΑ και τις υπηρεσίες τους
«Έχετε τεράστια αλλεργία προς το εκλογικό αποτέλεσμα και τις συνθέσεις των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Δεν εξηγείται αλλιώς αφού αμφότερα τα έχετε ουσιαστικά καταργήσει μετατρέποντάς τα σε γνωμοδοτικά όργανα και μεταφέροντας τα πάντα στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής».

«Επιπλέον, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα με την ανάθεση σε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες ή Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των ΟΤΑ, της δυνατότητας να συντάσσουν και να θεωρούν μελέτες. Προφανώς και υπάρχει πρόβλημα με την υποστελέχωση των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και πρέπει να κινηθείτε προς την κατεύθυνση ενίσχυσής τους, με περισσότερο προσωπικό Σας ενημερώνω όμως ότι μόνο ένας μόνιμος εργαζόμενος, που έχει δώσει όρκο κατά την πρόσληψή του, μπορεί να τις υλοποιήσει. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει μελέτες διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Σταματήστε λοιπόν να μετατρέπετε τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, σε παράλληλους ιδιωτικούς οργανισμούς Δημόσιας Διοίκησης.».

Τοποθετήσεις αρίστων στη Δημόσια Διοίκηση, με περιορισμένα προσόντα

«Αφού καταργήσατε με το νόμο για το «επιτελικό κράτος» το μητρώο επιτελικών στελεχών που είχαμε νομοθετήσει, αφού γεμίσατε το Κράτος με «γαλάζια» παιδιά, αφού προσλάβατε 3.000 μετακλητούς στη Δημόσια Διοίκηση- αριθμό-ρεκόρ-, έρχεστε σήμερα και για τις επόμενες τοποθετήσεις στελεχών, βάζετε επιπλέον ρυθμίσεις, μη γίνει δηλαδή κανένα λάθος και δεν βολέψετε κάποιον δικό σας. Νομοθετείτε η συνέντευξη να μετράει το ίδιο με τα τυπικά προσόντα, σε μια Επιτροπή που τα 3/5 ορίζονται από εσάς, βάζετε ελάχιστα απαιτούμενα ζητούμενα προσόντα, π.χ. 5ετή προϋπηρεσία, πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ χωρίς μεταπτυχιακά, καλή και όχι άριστη γνώση ξένης γλώσσας. Αλήθεια, οι «άριστοι» που θέλετε να διορίσετε έχουν τόσα λίγα τυπικά προσόντα; Εκεί έχετε φτάσει;» 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...