«Ν. Σαντορινιός: Για τουλάχιστον μια ακόμη βδομάδα χωρίς πλοίο η ΚασοΚαρπαθία. Με μπαλώματα και ευχολόγια προσπαθούν Κυβέρνηση και Περιφέρεια να λύσουν το πρόβλημα»

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Sea Speed Ferries ότι το πλοίο Olympus θα συνεχίσει να μην εκτελεί δρομολόγια προς Κάσο και Κάρπαθο μέχρι και τις 21/7/22

- Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Για τουλάχιστον μια ακόμη βδομάδα χωρίς πλοίο η ΚασοΚαρπαθία. Με μπαλώματα και ευχολόγια προσπαθούν Κυβέρνηση και Περιφέρεια να λύσουν το πρόβλημα»

 «Η κρίση συνδεσιμότητας την οποία βιώνουν ήδη εδώ και μια βδομάδα η Κάσος και η Κάρπαθος, παρά την καταιγίδα δηλώσεων και υποσχέσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης και των τοπικών εκλεκτών της, δεν έχει λήξει. Σειρά «επιτελικών» λαθών οδήγησαν τα νησιά αυτά, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, σε ακτοπλοϊκό αποκλεισμό και σε σοβαρότατο πρόβλημα ανεφοδιασμού.

Επισκέπτες και ντόπιοι υφίστανται τεράστιες ταλαιπωρίες στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν από και προς την Κάσο και την Κάρπαθο, ενώ η έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου Ro-Ro που έστειλε η Περιφέρεια, για τη διευκόλυνση μεταφοράς εμπορευμάτων, μόνο ως μπάλωμα μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η κατάσταση στα νησιά αυτά ολοένα και χειροτερεύει, την ίδια ώρα που το Υπουργείο Ναυτιλίας αδυνατεί να βρει μια άμεση και μόνιμη λύση.

Η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Sea Speed Ferries ότι το πλοίο Olympus θα συνεχίσει να μην εκτελεί δρομολόγια προς Κάσο και Κάρπαθο μέχρι και τις 21/07/22 αποδεικνύει αυτό που είχαμε τονίσει εξαρχής: χρειάζεται η άμεση καταγγελία της Σύμβασης, προκήρυξη νέου διαγωνισμού και ανάθεση της γραμμής σε νέο πλοίο, αξιόπλοο αυτή τη φορά.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ναυτιλίας και όλοι όσοι έσπευσαν να μειώσουν την κρισιμότητα των στιγμών δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά προβλήματα των νησιωτών και των νησιωτικών επιχειρήσεων. Στην αρχή προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το Blue Star 2 δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου, ως έκτακτη δρομολόγηση. Ψέμα, γιατί το συγκεκριμένο πλοίο ήδη εκτελούσε εβδομαδιαία δρομολόγια στη γραμμή. Μετά, με τυμπανοκρουσίες, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το Ro- Ro θα έλυνε άπαξ δια παντός τις τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα νησιά. Ψέμα, γιατί οι ανάγκες θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι τις 21/7 και μετά, αφού όπως όλα δείχνουν το Olympus αδυνατεί να εκτελέσει τα δρομολόγια.

Η Κάσος και η Κάρπαθος δεν έχουν ανάγκη τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΝΔ, τόσο σε τοπικό όσο, και σε κεντρικό επίπεδο. Οι ολιγωρίες, η κυβερνητική ανικανότητα και η εμμονή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, έχουν φέρει τα νησιά αυτά σε απόγνωση και αδιέξοδο. Αρκετά πια με τα μπαλώματα και τα ευχολόγια που αγιάζουν τα γένια συγκεκριμένων. Δώστε λύση στην διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου πριν να είναι αργά, πριν καταρρεύσει η τοπική οικονομία και κοινωνία».    

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...