«Νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

5 Αυγούστου 2022

-ΘΕΜΑ: «Νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο»

-Επαναφέρει το ζήτημα της ανακατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με νέα παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή στις 30-9-2021, είχε γνωστοποιήσει ότι μέσα στο Νοέμβριο του 2021 επρόκειτο να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έγγραφη αυτή απάντηση του Υπουργείου, έγινε γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2023 θα παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ενώ θα ακολουθούσε διαγωνισμός και η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2023 για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των έργων.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο του 2022 και είναι σαφές ότι το πρώτο βήμα, που προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης με εργολάβο για να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας του κτιρίου, δεν έγινε.

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων ανακατασκευής του κτιρίου.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

- Για ποιο λόγο δεν προχώρησε η σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2022, όπως ανέφερε και η έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας με αρ.πρ.69899/20-9-2021;

- Ισχύει το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί, σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2023 θα έπρεπε να παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του κτιρίου και η υπογραφή σχετικής σύμβασης με ανάδοχο ,μέσα στο 2023;

Ζητά επίσημη ενημέρωση για τα νέα δεδομένα, αλλά και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά ότι το κόστος ανακατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη θα ήταν μικρότερο, συγκριτικά με το κόστος που καταβάλλει επί σειρά ετών, το ΙΚΑ και μετέπειτα ο ΕΦΚΑ, για να στεγάζεται σε  κτίρια στα οποία καταβάλλει ενοίκιο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...