«Μουσικές διαδρομές» στο Ωδείο της αρχαίας ακρόπολης Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Μουσικές διαδρομές» στο Ωδείο της αρχαίας ακρόπολης Ρόδου

- Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν μία μουσική βραδιά με τίτλο «Μουσικές διαδρομές» σε έναν τόπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, το Ωδείο της αρχαίας ακρόπολης Ρόδου, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Χατζηπέτρου, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ώρα 19.30. Θα παρουσιαστούν έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Είσοδος ελεύθερη.

 

Ο θεσμός των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών», είναι αφιερωμένος στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα στο φυσικό περιβάλλον του. Για τον λόγο αυτό, η εορταστική λήξη της φετινής δράσης θα φιλοξενηθεί στην αρχαία ακρόπολη της Ρόδου, το σημερινό Μόντε Σμιθ (ή λόφο του Αγίου Στεφάνου), τόπο φυσικού κάλλους που λειτουργούσε από την αρχαιότητα ως χώρος λατρείας, παιδείας, άθλησης και αναψυχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου περιλαμβάνει ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αρχαία ακρόπολη Ρόδου και στην περιοχή Μεγάλη Γη στο Γεννάδι, στις 26 και 27 Ιουνίου.

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...