«Με προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούν οι Ροδίτες την κατάρρευση του μοναδικού Νοσοκομείου του νησιού. Κατάθεση Ερώτησης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Με προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούν οι Ροδίτες την κατάρρευση του μοναδικού Νοσοκομείου του νησιού. Κατάθεση Ερώτησης»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα στην Ερώτησή του ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στην κοινωνία της Ρόδου εξαιτίας των συνεχιζόμενων προβλημάτων στο ΓΝΡ, ένα νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο το νησί της Ρόδου, αλλά ολόκληρη τη Δωδεκάνησο και εκατοντάδες επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες. Χαρακτηριστικά, όπως τονίζει ο Βουλευτής, το ΓΝΡ αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων τα οποία έχουν γιγαντωθεί και λόγω της πανδημίας.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα που προέκυψε μερικές εβδομάδες νωρίτερα στην μονάδα παραγωγής οξυγόνου του νοσοκομείου, η οποία κατέρρευσε λόγω των αυξημένων αναγκών, οδηγώντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε υπερπροσπάθεια, προκειμένου να μην διακοπεί η παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που το χρειάζονταν, ενώ εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη συντήρηση της μονάδας από την ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την τεχνική της υποστήριξη, καθώς και για το μέλλον των αντοχών λειτουργίας της.

Επίσης σοβαρή αλλά και συνεχιζόμενη είναι η υποστελέχωση την οποία υφίστανται πολλές κλινικές του νοσοκομείου, η οποία συνδυαστικά και με τις αναστολές του ανεμβολίαστου προσωπικού, έχουν οδηγήσει σε συγχώνευση κλινικών και κατ’ επέκταση σε οριακό σημείο τη συνολική λειτουργία της δομής. Αξίζει να αναφερθεί, ακόμη, πώς λόγω της πολύμηνης έλλειψης ιατρών αναισθησιολόγων, αναστέλλονται χειρουργεία, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει για τους ασθενείς. Μάλιστα, μόνο το τελευταίο διάστημα είναι σε αναστολή 1.160 προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Όπως τέλος σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΓΝΡ αλλά και της ίδιας της Δημόσιας Υγείας. Αν το νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία, αυτό οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του. Αυτό το μήνυμα άλλωστε μετέφερα και στις πρόσφατες συναντήσεις που είχα με τους γιατρούς του ΓΝΡ στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στο Νοσοκομείο.

Η Κυβέρνηση, καταλήγει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, οφείλει άμεσα να στηρίξει το ΓΝΡ με το κατάλληλο ιατρικό, νοσηλευτικό και εξειδικευμένο τεχνικά προσωπικό, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή του και να συνεχίσει τη λειτουργία του προς όφελος των νησιωτών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...