«Μας χτυπούσαν οι άνδρες του Λιμενικού, για να ξαναπέσουμε στο νερό» ...Παρέμβαση απο την Εισαγγελία της Κω

Μαρτυρία - Σοκ (ΒΙΝΤΕΟ).

Tι δήλωσε ο Βαρβιτσιώτης..

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, καθώς ένας από τους διασωθέντες μετανάστες, προχώρησε σε μια μαρτυρία-σοκ: «Προσπαθούσαμε να... ανέβουμε στο σκάφος του Λιμενικού και μας

χτυπούσαν με την πόρτα, για να ξαναπέσουμε στο νερό». Δείτε το βίντεο:

Tι δήλωσε ο Βαρβιτσιώτης

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκάλεσαν οι διεθνείς, αλλά και εγχώριες, επικρίσεις για το ναυάγιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου στο οποίο χάθηκε αδιευκρίνιστος αριθμός μεταναστών.

«Ο Μούιζινιεκς (σ.σ επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Κανένας ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να ενημερωθεί» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα» υπογράμμισε. «Ήταν ακυβέρνητο το σκάφος, (σ.σ με τους μετανάστες) περίπου 2,5 μίλια ανατολικά του Φαρμακονησίου. Έσπευσε εν μέσω θαλασσοταραχής σκάφος του λιμενικού για να μπορέσει να το ρυμουλκήσει. Έπεσε μια γυναίκα και μια παιδί στη θάλασσα γυρίσανε οι μετανάστες όλοι προς αυτή την πλευρά με συνέπεια να τουμπάρει το σκάφος, η γυναίκα και το παιδί. Άλλοι διασώθηκαν αλλά αλλοι χάθηκαν» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας. «Δεν ισχύει καθόλου, ότι ρυμουλκούσαμε το σκάφος προς τις τουρκικές ακτές, φαίνεται και από τα στίγματα» διευκρίνισε. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι στο Αιγαίο γίνεται καθημερινή μάχη με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών. «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απώλεια, έχουμε σώσει 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα» δήλωσε. Σημειώνεται ότι οι επιζώντες του ναυαγίου μεταφέρθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι παρενέβη η Εισαγγελία της Κ ω για την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: http://www.skai.gr και nonews-news.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...