«Κλώτσησαν» την ευκαιρία για την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης

Στο μέλλον παραπέμπεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέβαλε τη λήψη απόφασης, προβάλλοντας ως δικαιολογία τις αλλαγές τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και στο Δήμο Ρόδου.
«Είναι πολιτικά ανορθόδοξο την παραμονή των εκλογών από τις οποίες θα προκύψει νέα ηγεσία και πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, εμείς να τους δεσμεύσουμε με την απόφαση μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Εξέφρασε την άποψη πως η σύμβαση μπορεί να υπογραφεί αργότερα χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, προσθέτοντας ότι αυτό είναι και επιθυμία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ρόδου.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρίστατο ο αντιδήμαρχος, Τέρης Χατζηϊωάννου, που ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να δώσει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης, καθώς χρειάστηκαν 14 χρόνια συζητήσεων με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις και πολλή προσπάθεια για να πειστεί το υπουργείο Πολιτισμού να δεσμεύσει κονδύλια με ορίζοντα 10ετίας.
«Εδώ έχουμε ένα κείμενο δεσμεύσεων που θα αποτελέσει ομπρέλα προστασίας για το μνημείο. Ας υπογραφεί η σύμβαση και η επόμενη δημοτική αρχή ας πείσει την επόμενη κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερα χρήματα» τόνισε ο αντιδήμαρχος, ωστόσο το συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση και την επόμενη δημοτική αρχή.
Ο Τέρης Χατζηϊωάννου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, εξέφρασε το φόβο του ότι η Προγραμματική Σύμβαση δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς υπάρχει σχέδιο για κερδοσκοπική εκμετάλλευση των ακινήτων του ΤΑΠΑ, εντάσσοντάς τα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.
Ένα σχέδιο το οποίο είχε απορριφθεί παλαιότερα τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από το Δήμο Ρόδου.
Ερωτηθείς ποιος βρίσκεται πίσω από τα σχέδια αυτά, αρκέστηκε να πει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ert.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...