«ΘΑΛΕΙΑ» ένας σύλλογος, μια απέραντη αγάπη…Γράφει ο Αγαπητός Ξάνθης, αρχιτέκτονας

 

 

«ΘΑΛΕΙΑ» ένας σύλλογος, μια απέραντη αγάπη…

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοανόσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» πραγματοποίησε το «11ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας»  πριν από λίγες ημέρες, πιστός  στις αξίες του. Δημιουργώντας μια σφιχτή αγκαλιά αγάπης, συμμετοχής στη ζωή, προσφοράς και αισιοδοξίας , με ανθρώπους που δέχθηκαν να δώσουν τα χέρια τους μαζί με το Σύλλογο, η «ΘΑΛΕΙΑ» συνεχίζει να προσφέρει ένα θεόσταλτo έργο.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα επιβίωσης, υπάρχουν άτομα που εκπέμπουν ένα ιδιότυπο φως, το Φως των ονείρων, της αγάπης, της θέλησης και της ψυχικής δύναμης.

Η αρωγή που παρέχει ο Σύλλογος σε 16 παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και διαβίωσης, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό, σε (2) σχολεία της Ρόδου, μέσω κοινωνικής λειτουργού αποτελεί ένα από τους ανθρωπίνους στόχους του.

Το περπάτημα είναι ένα συμβολισμός ένωσης και αλληλεγγύης  για την ζωή πετώντας ψηλά, όπως και ο γλάρος Ιωνάθαν…

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ ιδιαίτερα στη κ.Θάλεια  Γεωργά, τη ψυχή του Συλλόγου που σηκώνει το δικό της σταυρό με αξιοζήλευτη αξιοπρέπεια και ήθος.

Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι:

  • Η Ενημέρωση για την κατανόηση και καταπολέμηση των Αυτοάνοσων Νοσημάτων
  •  Η Υποστήριξη,

  i) Πραγματοποιώντας από το 2004, εβδομαδιαία προγράμματα υποστήριξης με ειδικευμένους εθελοντές, όπως φυσικοθεραπευτή και κοινωνική λειτουργό.

  ii) Δίνοντας οικονομική ενίσχυση σε παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης και πάσχουν από χρόνια νοσήματα, πάντοτε σε συνεργασία με κοινωνική λειτουργό.

  • Η Ευαισθητοποίηση του κοινού, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων.

Ο Σύλλογος εκπροσωπεί επάξια την έννοια του εθελοντισμού και των εννοιών του σε μια εποχή απόστασης

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι στη σημερινή τεχνοκρατούμενη κοινωνία, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, με τους ανάλγητους νόμους της αγοράς και της στυγνής οικονομικής συνδιαλλαγής και με την άμβλυνση των ηθικών φραγμών, η έννοια του ανθρωπισμού έχει δυστυχώς παραμεριστεί στην καρδιά και στο νου των σύγχρονων ανθρώπων. Ο εθελοντισμός ως μια έκφραση του ανθρωπισμού έχει και αυτός υποστεί σταδιακή αλλοίωση τόσο ως προς την ένταση του στις διάφορες εκδηλώσεις του, όσο και ως προς το περιεχόμενό του. Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά πολιτιστική  λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Η «ΘΑΛΕΙΑ» σε όλα αυτά δηλώνει παρούσα και την ευγνωμονούμε…

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...