«Η σχέση μας δεν είχε ολοκληρωθεί…» είπε ο 52χρονος που αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση ασέλγειας

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε χθες, ύστερα από την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως υπηρεσίας Αιμιλίας – Σοφίας Μέρη, ο 52χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της οπλοκατοχής. Σε βάρος του 52χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης συναναστροφής με τις ανήλικες, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Της Άννας Σαρρή
Ο 52χρονος κατηγορούμενος, πατέρας μίας κόρης, στο πλαίσιο της ανακριτικής του απολογίας φέρεται να ισχυρίζεται ότι, γνώρισε την 15χρονη στον ιππευτικό όμιλο και ότι ο πατέρας της του είχε εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για την ψυχολογική κατάστασή της. Η ίδια, όπως αποκαλύπτει, πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα να προπονείται μαζί του, αφού του είχε παραχωρηθεί ένα άλογο, ενώ όταν είχαν βρεθεί μαζί με την οικογένειά του σε κάποιο πανηγύρι, εκείνη φερόταν να γδύθηκε στη μέση του δρόμου! Η ανήλικη του είχε δηλώσει ακόμη, ότι εάν δεν την βοηθούσε θα αυτοκτονούσε, με αποτέλεσμα, όπως εκείνος λέει, να αρχίσει να έχει καθημερινές επαφές μαζί της.
«(...) και ενώ μου εξομολογείτε κλαίγοντας καταστάσεις από τη ζωή της, μου ζήτησε να την σώσω από τον πατέρα της που την χτυπάει και την κακοποιεί σε μέγιστο βαθμό. (…) έπεσε στην αγκαλιά μου και με φίλησε στο στόμα. (…) επέτρεψα να δημιουργηθεί μία αρχικά πλατωνική σχέση, η οποία αργότερα περιορίστηκε σε προκαταρκτικές πράξεις (φιλιά, αγκαλιές, χάδια), χωρίς ουδέποτε ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί», φέρεται να περιγράφει σε ορισμένα σημεία της απολογίας του ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, ο 52χρονος συντηρητής, ενώ ισχυρίζεται ότι η νεαρή είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με την κοπέλα και φίλη της που του τη γνώρισε…
«(…) στην παρατήρησή μου ότι δεν είμαι ταξιτζής για να κάθονται και οι δύο πίσω (στο κάθισμα), γέλασαν και αμέσως άρχισαν να φιλάει η μία την άλλη στο στόμα και να χαϊδεύουν ευαίσθητα σημεία του σώματός τους. (…) άρχισαν να με πιέζουν αφόρητα, μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, ώστε να πείσω τους γονείς της (…) ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ τους. (…) διαφορετικά με απείλησαν ότι θα με καταγγείλουν για βιασμό», αναφέρει σε ορισμένα άλλα σημεία της ανακριτικής του απολογίας ο κατηγορούμενος, ενώ τονίζει ότι, «βίωνα πάνω από ένα μήνα μία εξαιρετικά δυσάρεστη και οδυνηρή καθημερινότητα, η οποία περιλάμβανε πιέσεις, απαιτήσεις και φυσικά απειλές».
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γιώργος Κυπραίος, στο πλαίσιο της εμφάνισής τους ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη, φέρεται να παρέδωσε ακόμη και έναν φάκελο, ο οποίος περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό που έστελνε η καταγγέλλουσα στον κατηγορούμενο μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και έγγραφες συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους. Απ’ αυτές δε, φέρεται να αποτυπώνεται ότι διατηρούσαν ιδιαίτερα καλές σχέσεις.
Η καταγγελία
Ο 52χρονος άνδρας φέρεται να ασελγούσε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών εκμεταλλευόμενος τη φιλική σχέση που είχε με την οικογένεια ενός εξ’ αυτών. Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 15 και 17 ετών, όπως κατήγγειλαν φέρονται να ζούσαν για περίπου τέσσερις μήνες ένα μαρτύριο, με τον 52χρονο να κατηγορείται ότι βίασε παραπάνω από μία φορά την 15χρονη, ενώ εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις την 17χρονη.
Ο κατηγορούμενος και απασχολούμενος ως συντηρητής σε ξενοδοχείο, είναι παντρεμένος και έχει μία ενήλικη κόρη. Ο ίδιος, βάσει των πληροφοριών, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του 15χρονου κοριτσιού, με αποτέλεσμα να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα (σε πρώτο στάδιο) και με το ίδιο το κορίτσι, εξαναγκάζοντας (στη συνέχεια), τόσο την ίδια, όσο και την 17χρονη φίλη της, να τον ακολουθούν…
Ο 52χρονος το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του 2014, φέρεται να εξανάγκαζε την 15χρονη μαζί με την 17χρονη να τον ακολουθούν και συγκεκριμένα να πηγαίνουν μαζί του για καφέ και μετά να μπαίνουν στο αυτοκίνητό του, για να τις πάει βόλτα…!
Ο ίδιος κατηγορείται ότι οδηγούσε τα δύο ανήλικα κορίτσια σε απόμερα σημεία, όπως είναι η Φιλέρημος, η παραλία της Ιαλυσού, αλλά και η φάτνη της Σαλάκου, υποχρεώνοντάς τες να προχωρούν σε μεταξύ τους ερωτικές συναναστροφές, ώστε ο ίδιος να διεγείρεται σεξουαλικά και να ολοκληρώνει… Σε ορισμένες δε, περιπτώσεις φέρεται να κατέγραφε τις ερωτικές περιπτύξεις των δύο κοριτσιών με το κινητό του τηλέφωνο!
Υπήρχαν όμως, και φορές που ο μεσήλικας πήγαινε βόλτα μόνο το 15χρονο κορίτσι, το οποίο και υπό την απειλή βίας, εξανάγκαζε να τον ακολουθεί. Σε αυτές τις περιηγήσεις, σύμφωνα με την ίδια φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του παραπάνω από μία φορά. Την εξανάγκαζε δηλαδή, να έρχονται σε σεξουαλική επαφή, τη βίαζε!
Η αποκάλυψη
Το απόγευμα της 4ης Μαρτίου έτους 2014, το 15χρονο κορίτσι που φέρεται να βίωνε ένα απίστευτο μαρτύριο, αποκάλυψε στους γονείς του όσα φέρονταν να συνέβαιναν, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να ενημερώσουν αμέσως τους υπηρετούντες αστυνομικούς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Εισαγγελέα υπηρεσίας Αιμιλία - Σοφία Μέρη, η οποία και αποφά- σισε να δράσουν ακαριαία.
Οι αστυνομικοί, συνοδευόμενοι από την Εισαγγελική Λειτουργό, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, όπου και κατάφεραν να εντοπίσουν μία σειρά από αντικείμενα, τα οποία και κατάσχεσαν.
Στη συνέχεια, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για τη διάπραξη των αδικημάτων του βιασμού, της ασέλγειας και της οπλοκατοχής, ισχυριζόμενοι ότι προανακριτικά έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή του στην υπόθεση. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 52χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας, η οποία του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 5ης Μαρτίου έτους 2014, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 52χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για τη διάπραξη των αδικημάτων του βιασμού, της ασέλγειας και της παράνομης οπλοκατοχής.
Την 3η Μαρτίου έτους 2014, είχε καταγγελθεί από τις δύο ανήλικες, 15 και 17 ετών, ότι το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, ο κατηγορούμενος τις μετέφερε επανειλημμένως με αυτοκίνητο σε ερημικές περιοχές του νησιού όπου με απειλές τις εξανάγκαζε κατά περίπτωση σε ασελγείς πράξεις και συνουσία.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...