«Η πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου πόλος έλξης και έμπνευσης για μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” Λιέγης Βελγίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου πόλος έλξης και έμπνευσης για μαθητές του Λυκείου “Centre dEnsignement Libre S2” Λιέγης Βελγίου»

- Θερμό καλωσόρισμα από τον εντεταλμένο σύμβουλο  Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

- Τους 43 τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2”, από τη Λιέγη του Βελγίου και τους  4 καθηγητές τους, καλωσόρισαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 9 Μαϊου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

 

Για περισσότερο από 10 συναπτά έτη, με εξαίρεση τη διετία 2020 -2021 λόγω της πανδημίας, μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου της Λιέγης επισκέπτονται τη Ρόδο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού τους που διοργάνωσε το προξενικό γραφείο της Ελλάδας στη Λιέγη. Όπως μάλιστα υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι καθηγητές του Λυκείου, «περιβάλλον, ιστορία και πολιτισμός συνδυάζονται ιδανικά σε αυτόν τον τόπο».

Το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στο νησί θα διαρκέσει αυτή τη φορά επτά ημέρες, από τις 9- 15 Μαϊου 2022 και θα επισκεφθούν εκτός από το Παλάτι των Ιπποτών και το Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, τη Λίνδο, τη Φιλέρημο και πολλά αξιοθέατα του νησιού.

 

Μιλώντας στους 51 συνολικά, μαθητές και καθηγητές, του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού κ. Βυρίνης και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, αφού τους ευχαρίστησε για την επί σειρά ετών, επιλογή του νησιού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού στην Ελλάδα, υπογράμμισε:

«Η Ρόδος με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μοναδικά Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μνημεία που διαθέτει, αλλά και τις  περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους,  αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκπαιδευτικό ταξίδι σε μαθητές και φοιτητές». Παράλληλα εστίασε  στη σπουδαιότητα του να ανακαλύπτει κανείς έναν τόπο μέσα από τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους κατοίκους του. Τους ευχήθηκε καλή διαμονή και ό,τι καλύτερο για το μέλλον τους. Εξέφρασε δε την  ελπίδα μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ρόδου.

 

Στους μαθητές μοιράσθηκαν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου έντυπο ενημερωτικό υλικό και  μελεκούνια, τοπικά βότανα  και διακοσμητικά κεραμικά πιάτα με τοπία της Ρόδου.

Καθοριστική η συμβολή του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ρόδου στην επιτυχή και για φέτος, εκδήλωση υποδοχής των μαθητών και καθηγητών του Λυκείου“Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης, η προϊσταμένη του οποίου τους ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου, προχωρώντας παράλληλα και σε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία του τόπου και τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...