«Η αλληλέγγυα κοινωνία της Ρόδου να απομονώσει τα ακροδεξιά και περιθωριακά στοιχεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Η αλληλέγγυα κοινωνία της Ρόδου να απομονώσει τα ακροδεξιά και περιθωριακά στοιχεία»

- Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια (27/3) έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό στα παλιά Σφαγεία της Ρόδου, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου εκφράζει τον προβληματισμό της καταδικάζοντας τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη φορά που ομάδα νέων «αγανακτισμένων» με καταφανώς ρατσιστική και εθνικιστική ρητορική, χυδαιολογούν, και σε περιπτώσεις επιτίθενται, εναντίον των προσφύγων.

Πρόκειται για τακτικές κατακριτέες από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, από μερίδα ακροδεξιών περιθωριακών στοιχείων οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν επίδειξη «δύναμης» με το να απειλούν μερικές δεκάδες πρόσφυγες, με γυναίκες και παιδιά ανάμεσά τους, με ξυλοδαρμό.

Η κοινωνία της Ρόδου ήταν, είναι και θα παραμείνει προοδευτική, δημοκρατική και φιλόξενη σε κάθε κατατρεγμένο που οι πόλεμοι και η εξαθλίωση τον έφεραν να αναζητά προσωρινό καταφύγιο στο νησί μας. Το έχει αποδείξει άλλωστε με την αλληλέγγυα υποστήριξη του άτυπου καταυλισμού από το καλοκαίρι του 2015 έως και σήμερα.

Οι άναρθρες φωνές τρομοκρατίας όσων συγκεντρώθηκαν χθες εκεί (παραβιάζοντας επιπλέον τα αυστηρά μέτρα που έχουν δοθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού), ή όσων στο παρελθόν εξέφρασαν ανάλογες αντιλήψεις, είναι ξένες για τη ροδίτικη κοινωνία, και έτσι θα παραμείνουν.

Σε μια περίοδο όπου τα πάντα δοκιμάζονται υπό την απειλή της πανδημίας, ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μεριμνήσει για την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των ανθρώπων, την κάλυψη σε υγειονομικό υλικό όσο και για την ασφάλειά τους, ακριβώς όπως πράττει ή πρέπει να πράξει για όλους τους ευπαθείς και κοινωνικά αδύναμους πληθυσμούς της κοινωνίας μας.

Το Γραφείο Τύπου.-

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...