«Ζήσε Αθλητικά» στο Δημοτικό σχολείο Χάλκης, με τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Ζήσε Αθλητικά» στο Δημοτικό σχολείο Χάλκης, με τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη

- Το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού ολοκληρώνει τα «τηλεταξίδια» στα ακριτικά νησιά της χώρας μας

- Το Δημοτικό σχολείο Χάλκης, με ταξιδιώτη τον ασημένιο Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη, ήταν ο 8ος και τελικός «σταθμός» των τηλεπισκέψεων του «Ζήσε Αθλητικά» στα σχολεία ακριτικών μας νησιών.

Προηγήθηκαν τα «τηλεταξίδια» σε Αρκιούς (με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Ολυμπιονίκη μπάσκετ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη), Κάλαμο Λευκάδας (Τάκης Φύσσας), Γαύδο (Λευτέρης Πετρούνιας), Ερεικούσσα (Παναγιώτης Πελεκούδας), Λειψούς (Γιώργος Χαλκίδης), Ψαρά (Εβίνα Μάλτση), Αγαθονήσι (Κατερίνα Νικολαϊδου).

Οι 15 μαθητές του Δημοτικού σχολείου Χάλκης είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο κολύμπι. Ο Σπύρος Γιαννιώτης επισήμανε πως η θάλασσα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική, αλλά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις στη θάλασσα» και προέτρεψε τους μικρούς μαθητές να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους στο νερό και να μην ξεχνούν ποτέ τους κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα, ο Ολυμπιονίκης μας έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Εκμυστηρεύτηκε στα παιδιά ότι απογοητεύτηκε τόσο από την 4η θέση και τη μη κατάκτηση μεταλλίου, που σκέφτηκε να σταματήσει την καριέρα του.

Ωστόσο, συνέχισε διότι «ακόμα και εάν δεν τα καταφέρουμε, είμαστε ήδη πιο κοντά στον στόχο». Συνέχισε την σκληρή προπόνηση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, εκπλήρωσε το όνειρό του με το αργυρό μετάλλιο.

Η συζήτηση του Σπύρου Γιαννιώτη με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Χάλκης, ολοκληρώθηκε με την προτροπή του να ζούν αθλητικά και να ακολουθούν τα όνειρά μας.

Τα παιδιά έχουν ήδη παραλάβει αθλητικό εξοπλισμό από τον Αστέρα Τρίπολης, αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους ως πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες δράσεις:

  • το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
  • τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
  • τα διαδικτυακά βιντεομηνύματα κατά το πρώτο λοκντάουν για

  • την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
  • την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
  • χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
  • διατροφικές συμβουλές
  • οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

 

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php),

αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika  

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...