«Επίσκεψη Γραμματεά Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Δελτίο Τύπου-«Επίσκεψη Γραμματεά Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

- Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Σωτήρης Αλεξίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρόδο, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης, καθώς και την Κατερίνα Σαρρή (οργανωτική υπεύθυνος της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α) συνομίλησε με φορείς του νησιού ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

 

Την Παρασκευή 9/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Εγγλέζο, αλλά και με σωματεία του νησιού όπως αυτά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, των Οικοδόμων Ρόδου και των Εργαζομένων Καζίνο Ρόδου. Έπειτα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, για ακόμη μια φορά έγινε αντιληπτή η ανάγκη για ένα κοινωνικό κράτος το οποίο θα μεριμνά για τους εργαζόμενους. Μεταξύ των προβλημάτων που συζητήθηκαν ήταν αυτό της “επιλεκτικής” διανομής του επιδόματος, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ είναι ασαφές εάν θα υπάρξει συνέχεια παροχής του βοηθήματος μετά το πέρας της χρονιάς. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα ισχύσει “ευελιξία” οκταώρου με συμψηφισμό υπερωριών και αδείας.

 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Καρίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον τομέα της Παιδείας, έχουν καταβληθεί προσπάθειες από το Δήμο για κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό δυναμικό και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία της Ρόδου. Όσον αφορά τώρα στη διαχείριση των προβλημάτων του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί και στην απογοητευτική εικόνα των Παλαιών Σφαγείων Ρόδου, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, χωρίς ανταπόκριση ή ικανοποίηση των αιτημάτων για οργανωμένες δομές.

 

Το Σάββατο 10/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την εκπρόσωπο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, κ. Μαρία Αγγέλου. Η κ. Αγγέλου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες, καθώς λόγω της κρίσης που δημιουργήθηκε από την πανδημία, βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται έως και 80%, χωρίς να υπάρχει κρατική μέριμνα ως προς την κάλυψη των πάγιων εξόδων τους ή κάποια παροχή κινήτρου για επαναπρόσληψη του προσωπικού τους. Ως συνέπεια, παρατηρεί την αύξηση της ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους, καθώς και το αναπόφευκτο και ίσως οριστικό κλείσιμο αρκετών καταστημάτων.

 

Σειρά είχε η συνάντηση με ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρώην Δήμαρχο Ρόδου και αλληλέγγυο κ. Σάββα Καραγιάννη αλλα και με τον εθελοντή κ. Μαντικό στα Παλαιά Σφαγεία Ρόδου. Ο κ. Μαντικός παρουσίασε στους εκπροσώπους της Νεολαίας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι παρεμβάσεις των κρατικών μηχανισμών (Δήμος/Περιφέρεια/Υπουργείο) είναι ελάχιστες, ενώ η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας προς τους ανθρώπους αυτούς και το βάρος της κατάστασης στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους ώμους των εθελοντών και αλληλέγγυων. Επιπλέον, ανέδειξε την αργοπορία της διαδικασίας παροχής ασύλου στους αιτούντες, με αποτέλεσμα την αδυναμία μετεγκατάστασης τους σε άλλη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Τελευταίος σταθμός των εκπροσώπων της Νεολαίας ήταν η συνάντησή τους με την σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Σουζάνα Καρδούλια, η οποία τους μετέφερε την εικόνα για τον πολιτισμό στη Ρόδο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης του “Ήχος και Φως” ως ξεκάθαρη ένδειξη του παραμερισμού των καλλιτεχνών σε συνδυασμό με την έλλειψη ενδιαφέροντος και φροντίδας για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Παράλληλα υπογράμμισε τις ελάχιστες πολιτισμικές υποδομές  και την έλλειψη κινήτρων από το Δήμο για ενασχόληση των πολιτών με τις τέχνες.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...