«Εκπαιδευτικές δράσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αφιερωμένες στα 70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αφιερωμένες στα 70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα» Έφτασαν σήμερα στην Κάσο οι καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, προκειμένου να αρχίσουν οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο του μαθήματος «Αποκατάσταση, Επανασχεδιασμός και Αναβίωση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων Ι-ΙΙ» με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του ΤΑΜ του ΔΠΘ Αλκιβιάδη Πρέπη. Οι δράσεις αυτές είναι αφιερωμένες –ως συμβολή του Δ.Π.Θ.– στα 70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα στα πλαίσια του εορτασμού του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου, μετά τη σχετική ανακήρυξη από την Βουλή των Ελλήνων.

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων θα είναι συνδιοργανωτής μαζί με το Δήμο Κασίων και όλους τους τοπικούς φορείς, από τις 25 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2017, στο πρώτο θερινό εργαστήριο, με θέμα «Ανάδειξη της μεταβυζαντινής εκκλησίας της Παναγίας Εμπορειού, αξιοποίηση του λιμανιού του Εμπορειού και επανασχεδιασμός του περιβάλλοντος οικιστικού χώρου».

Οι εργασίες και οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν στο κοινό του νησιού και στη συνέχεια θα παραδοθούν στις Δημοτικές Αρχές, για περαιτέρω αξιοποίηση. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί το Εργαστήριο να πλαισιωθεί και με ανάλογου περιεχομένου Σεμινάριο, ανοικτό και στην τοπική κοινότητα, το οποίο θα υποστηρίξει γενικότερα προβλήματα συντήρησης και αποκατάστασης – αναβίωσης ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...