«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024»: Ασκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, την Πέμπτη στους Τρεις

Ενημερώνει το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, ΠΕ Π.Υ. Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου δια του διοικητή Αντιπύραρχου Αθανασίου Παπασταματίου ότι στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, θα πραγματοποιηθεί άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» σε πραγματικές συνθήκες την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 στην περιοχή «Τρεις» στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και της Δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού, του Δήμου Ρόδου.

Σημείο της άσκησης ορίζεται το Περιαστικό δάσος στην περιοχή «Τρεις» πλησίον του οικισμού της Ιαλυσού (36 °24’22.10″- 28 °11’17.07″)

Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα ενώ σ’αυτήν θα συμμετέχουν τα αρμόδια τμήματα της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου , δυνάμεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, της 11ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. ,της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και των Κλιμακίων αυτής , του Δήμου Ρόδου , των Ενόπλων Δυνάμεων , της ΕΛ.ΑΣ., της Δασικής Υπηρεσίας καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η εκτίμηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης , η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στην δασοπυρόσβεση φορέων.

Την άσκηση έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...