«Διασφαλίστηκε η 24ωρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22 Οκτωβρίου 2019-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Διασφαλίστηκε η 24ωρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου»

-Μετά από συντονισμένη προσπάθεια και συνεχή συνεργασία , για το θέμα των εφημεριών και της κάλυψης των αναγκών της δημόσιας υγείας στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, που είχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας , ο Διοικητής της ΔΥΠΕ κ. Ροϊλός, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Λινδίων & Ν. Ρόδου κ. Καραμαρίτης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Τσέρκης, βρέθηκε η λύση για την 24ωρη εφημερία του ΠΠΙ Γενναδίου.

Όπως είναι γνωστό το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι οι ώρες  λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων είναι 08.00-15.00.

Με δεδομένο όμως ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που απέχει μία και πλέον ώρα από τη Ρόδο, υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης έκτακτων περιστατικών.

Επιπρόσθετα , η περιοχή της Νότιας Ρόδου συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες την τουριστική περίοδο, γεγονός που επιβάλλει την 24ωρη λειτουργία του ΠΠΙ Γενναδίου.

Με οδηγίες που ήδη δόθηκαν από την ΔΥΠΕ , το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα εφημερεύει πλέον επί 24ωρου βάσεως με γιατρούς, που θα είναι  σε εφημερία ετοιμότητας, προκειμένου να είναι άμεσα διαθέσιμοι για να παρέμβουν σε ότι απαιτηθεί.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε στον κ.Ροϊλό και το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών δημόσιας υγείας με αντίστοιχη παρέμβαση που πρέπει να γίνει στα Κέντρα Υγείας Έμπωνα και Αρχαγγέλου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαΐου ο πρόεδρος της DodekanisosSeaways,...
Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ για τις Γαλάζιες Σημαίες, στις οποίες εμφανίζεται η Ρόδος, αντιλαμβάνεται...
Ενα είναι το συμπέρασμα απο αυτά που έγραψαν, που είπαν χθες στους επικήδειους, οτι η προσφορά του...
Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος, η Χάλκη, ο Αρχάγγελος, όλα τα νησιά μας αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον...