«Δημιουργία Δικτύου Προσβασιμότητας σε περιοχές φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας» με ακρωνύμιο «ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Στην Ερμούπολη της Σύρου, την 24 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική ημερίδα του έργου «Δημιουργία Δικτύου Προσβασιμότητας σε περιοχές φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας» με ακρωνύμιο «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 636.080,25€. Κύριος δικαιούχος της πράξης είναι η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, με δικαιούχους της πράξης την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού από την Κύπρο και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης από την Ελλάδα.

Στην ημερίδα έδωσαν το παρόν, στελέχη των δικαιούχων της πράξης και το σωματείο Αρωγή.

Παρουσιάστηκε ο στόχος του έργου που είναι η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ τόσο με προβλήματα κινητικότητας όσο και με προβλήματα όρασης, μέσα από την ενίσχυση υποδομών σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ενημερώθηκε το κοινό για τον εξοπλισμό και τις υποδομές που προβλέπεται να εγκατασταθούν στη Σύρο μέσω του προγράμματος, όπως επίσης και για τον χρόνο υλοποίησης αυτών.

Συζητήθηκε η προσπάθεια που διενεργεί ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για την  δημιουργία υποδομών καθολικού σχεδιασμού περιβάλλοντος, υπηρεσιών και πληροφοριών που θα μπορούν να υποστηρίζουν ανθρώπους με αναπηρία, οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Την προσέλκυση στοχευμένου κοινού (όπως είναι τα ΑμεΑ) σε τουριστικούς χώρους, συμβάλλοντας στη ανάπτυξη και την αξιοποίηση των πολιτιστικών χώρων.

Επίσης αναφέρθηκε η ανάγκη δημιουργίας πρόσβασης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, όπως επίσης και η ανάγκη δημιουργίας περισσότερων κλινών με προδιαγραφές για ΑμΕΑ ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες. 

 

 

         

H Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...