«Δήλωση Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της 8ης Μαΐου 1945»

«Δήλωση Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της 8ης Μαΐου 1945»
***
Οι Δωδεκανήσιοι τιμώντας διπλά την ιστορική 8η Μαΐου 1945 στέλνουμε σ’ όλο τον πλανήτη ένα ελπιδοφόρο μήνυμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης και συνεργασίας. Τιμούμε όλους τους αγωνιστές συμπατριώτες μας που θυσιάστηκαν για να έρθει η Ημέρα της Λευτεριάς για τη Δωδεκάνησο, τιμούμε την Ημέρα της αντιναζιστικής Νίκης, ένα ιστορικό ορόσημο που άλλαξε τον κόσμο. 
Η 8η Μαΐου 1945 είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για την Ευρώπη, ημέρα γιορτής για την ανθρωπότητα και το πνεύμα ελπίδας για την ειρήνη που συνένωσε τους λαούς της Ευρώπης είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Εβδομήντα εννέα 79 χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της παράδοσης της Δωδεκανήσου στους νικητές Συμμάχους και στον Ιερό Λόχο, οι σύνθετες γεωπολιτικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές προκλήσεις στην Ευρώπη μας υπενθυμίζουν την κοινή μας ευθύνη για την Ειρήνη και την ευημερία των λαών. 
Από τη Σύμη, την ξεχωριστή αυτή ημέρα για όλους τους Έλληνες, επιδεικνύουμε τη νικηφόρα δύναμη του πατριωτισμού, τη δύναμη των λαών όταν αγωνίζονται για να προασπίσουν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία με το ίδιο «διαλάλημα» μεγάλης προσδοκίας - το επίγραμμα ελπίδας για τη Λευτεριά, που είναι χαραγμένο στο βράχο της Σύμης. Ο χρόνος δεν μπορεί να επισκιάσει ούτε τη μνήμη μας ούτε την κοινή μας ευθύνη για τη διατήρηση της κληρονομιάς της 8ηςΜαΐου 1945, Ημέρας της Νίκης, Ημέρας της Ευρώπης. Ένα παράδειγμα συνεργασίας για όλες τις χώρες του πλανήτη, στο όνομα των δίκαιων αναπτυξιακών στόχων για κοινωνική πρόοδο και αλληλεγγύη, προς όφελος της ευημερίας των Λαών. 
Ο πόλεμος όμως στην Ουκρανία, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τον Ισραηλινό στρατό, η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς στην Ευρώπη πρέπει να μας κινητοποιήσουν για την υπεράσπιση της ζωής, της ειρήνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ρόδος 9-5-24 Δημήτρης Γάκης ΥΓ Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση του 2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...