«Βραβεύτηκε το καλύτερο άρθρο για την Κάσο από την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ)»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΘΕΜΑ: «Βραβεύτηκε το καλύτερο άρθρο για την Κάσο από την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ)»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Δημοσιογραφικός Διαγωνισμός συγγραφής άρθρου για την Κάσο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ).

Με ευάριθμη συμμετοχή και αξιόλογη ποιότητα πραγματοποιήθηκε ο 1ος Δημοσιογραφικός Διαγωνισμός συγγραφής άρθρου για την Κάσο, τον οποίο διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με την συνεργασία του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, της Ένωσης Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων (ΕΠΕΤΑΔ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ & Πολιτισμού (Π.Σ.Ε.Ε.ΔΗ.ΜΜΕ.Π)

Ο Διαγωνισμός που η ΕΣΕΤ φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, έχει στόχο την αρωγή στην προσπάθεια προβολής των μικρών νησιών. Ξεκίνησε από την ακριτική Κάσο και θα συνεχιστεί με την ένταξη και άλλων μικρών νησιών.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού οι δημοσιογράφοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα άρθρο το περιεχόμενο του οποίου πρέπει να είναι περιγραφικό, αναλυτικό, ερευνητικό και να αναφέρεται στην γεωμορφολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα, την τουριστική υποδομή και προοπτική του νησιού. Τα άρθρα μπορεί να συνοδεύονται με φωτογραφικό υλικό και βίντεο με θέμα το νησί και τους κατοίκους του.

Η Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία πρόεδρος ήταν η καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. κα Τέσσα Δουλκέρη με την συμβολή του επίτιμου Γεν. Γραμματέα της ΕΣΕΤ και συγγραφέα Γιάννη Σώκου αξιολόγησε τα άρθρα και επέλεξε την πρώτη 8αδα για την οποία δόθηκαν Έπαινοι Συμμετοχής.

Το άρθρο που αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε στην 1η θέση είναι της δημοσιογράφου μέλους της ΕΣΕΤ κας Τριανταφυλλίδου Ειρήνης με τίτλο «Μια περιπλάνηση στην Ηρωική Νήσο Κάσο».

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου και του Δ.Σ. της ΕΣΕΤ, το βραβείο για την νικήτρια είναι η επίσκεψη και φιλοξενία στο νησί από την φροντίδα του Δήμου.

Τα άλλα άρθρα που επιλέχτηκαν κατά σειρά στην πρώτη 8άδα είναι:

2. «Η άγνωστη Κάσος. Ένας μικρός παράδεισος» της Μιμίκας Παπαχαραλάμπους

3. «Κάσος, η μακρινή μα τόσο οικεία» του Περικλή Χατζηγιάννη

4. «Οι Θερμοπύλες του Αιγαίου» του Κωνσταντίνου Κούγκα

5. «Η βουτιά της γοργόνας» της Αναστασίας Πουλοπούλου

6. «Άνοιξη στην Κάσο» του Κυριάκου Παπαγεωργίου

7. «Ένας υπέροχος «χακί» προορισμός διακοπών» του Ηλία Προύφα

8. «Μια περιδιάβαση στον τόπο και στον χρόνο με φόντο την τουριστική της ανάπτυξη» της Έφης Βαλίλα

Σύντομα τα άρθρα που επιλέχτηκαν θα έχουν μια σειρά δημοσιεύσεων σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης για να συμβάλλουν στην προβολή του ακριτικού νησιού της Κάσου.

Η ΕΣΕΤ με τους ίδιους συνεργαζόμενους φορείς ή και άλλους που θα συμφωνήσουν στο καθιερωμένο πλαίσιο συνεργασίας, θα προκηρύξει τον 2ο Δημοσιογραφικό Διαγωνισμό.

 

Η  ΕΣΕΤ ευχαριστεί τον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου και τους κατοίκους της για την άψογη συνεργασία και την φιλοξενία τους.

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...