«Βερμούδες γίναμε»: Σε πέπλο ομίχλης «έδεσε» το Superfast 12 στην Πάτμο

 

Πυκνή ομίχλη δυσχέρανε το δρομομολόγιο από Πειραιά για Ρόδο μέσα στην άγρια νύχτα - Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Τον εφιάλτη των ναυτικών έζησε σήμερα τα ξημερώματα τόσο το πλήρωμα, όσο και οι επιβάτες του «Superfast 12», που αναχώρησε στις 23:55 τη νύχτα του Σαββάτου από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Ρόδο.

Έπειτα από μια πολύ δύσκολη νύχτα και ένα ταξίδι κυριολεκτικά «στα τυφλά», καθώς η ομίχλη, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ήταν τόσο πυκνή, που πολλοί εκ των επιβατών πίστεψαν αρχικά ότι είχε πιάσει φωτιά στο πλοίο, το «Superfast 12» έδεσε στο λιμάνι της Πάτμου στις 08:10 το πρωί, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 07:20.

Το φαινόμενο, αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι συνηθισμένο ακόμα και για τους ναυτικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, έλεγαν σε μεταξύ τους διαλόγους, παρατηρώντας την ομίχλη: «Βερμούδες γίναμε».

Το πλοίο αναμένεται πλέον να συνεχίσει το ταξίδι του για Ρόδο, έχοντας ήδη καθυστερήσει σημαντικά, λόγω της ομίχλης. Όσο και αν πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα είναι από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στη θάλασσα και, φυσικά, εκτός από την ταλαιπωρία, επιτείνει και την αγωνία των επιβατών...

proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...