«Έτοιμοι» δηλώνουν οι Φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου, αν κληθούν, να λειτουργήσουν τα φαρμακεία τους ως εμβολιαστικά κέντρα

«Έτοιμοι» δηλώνουν και οι Φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου αν κληθούν να λειτουργήσουν τα φαρμακεία τους ως εμβολιαστικά κέντρα για τον Covid-19.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Φουτούλης είπε πως ο Σύλλογος Πανελληνίως, παράλληλα με την Κυβέρνηση είχε ετοιμάσει και τη δική του πλατφόρμα για τον τρόπο εμβολιασμού του κόσμου.

«΄Ετσι για τη Ρόδο εκτός από το Γ.Ν.Ρόδου, τα Κ.Υ. Έμπωνας Αρχαγγέλου και την Ιαλυσό, τα οποία δεν επαρκούν, θα μπορούμε και εμείς αν αποφασιστεί, να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας στα φαρμακεία, σ΄αυτή τη φάση άνω των 85 ετών, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους», είπε ο κ. Φουτούλης.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών της Δωδεκανήσου είπε πως «με τον αργό ρυθμό ρυθμό, που προγραμματίστηκε ο εμβολιασμός θα φτάσει το καλοκαίρι και δεν θα έχει εμβολιαστεί ούτε το 20% του πληθυσμού της περιοχής μας».

Τέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια των συμπολιτών μας να εγγραφούν και να πάρουν σειρά προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς κάποιοι έπρεπε να μεταβούν στα νησιά του Β. Συγκροτήματος, ενώ διαμένουν στη Λίνδο, υπογράμμισε ότι «επιλύονται σταδιακά». Ο ειμβολιασμός στα φαρμακεία μπορεί να γίνει για τα εμβόλια που η κάθε συσκευασία τους είναι για μια δόση, μονοδοσικα..

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Πολύτιμα τεκμήρια για τις θαλάσσιες διαδρομές και τα αντικείμενα του εμπορίου, των ναυτικών της...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...