«Αποφασιστικότητα, εργατικότητα, δικαιοσύνη, εξωστρέφεια και αναπτυξιακή προοπτική, τα χαρακτηριστικά της διοίκησης της παράταξης του Γιάννη Γαλουζή»

Κάλυμνος, 28  Μαρτίου 2019 - «Αποφασιστικότητα, εργατικότητα, δικαιοσύνη, εξωστρέφεια και αναπτυξιακή προοπτική, τα χαρακτηριστικά της διοίκησης της παράταξης του Γιάννη Γαλουζή»

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Καλυμνιακής κοινωνίας, που αφορά στο μέχρι τώρα έργο και την αποτελεσματικότητα της παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» ο Δήμαρχος και επικεφαλής κ. Γιάννης Γαλουζής, προχωρά σε  θεματικές συνεντεύξεις τύπου, λίγο πριν την κεντρική εκδήλωση της παράταξης. 

Στην πρώτη παρουσίασή του, ως επικεφαλής της παράταξης, ο κ. Γαλουζής τόνισε μεταξύ άλλων:

Το Μάιο του 2014, ο Καλυμνιακός λαός, μας εμπιστεύθηκε τις τύχες του τόπου, σε ένα δύσκολο και  ζοφερό  οικονομικό περιβάλλον, με ορατό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Από την αρχή της θητείας μας, προγραμματίσαμε, ορίσαμε και στηριχθήκαμε στους εξής πέντε βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας:

  • Διοίκηση με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη.
  • Εξορθολογισμός των Οικονομικών και αναπτυξιακή προοπτική.
  • Δημιουργία έργων με μελλοντική προοπτική και υπεραξία.
  • Κοινωνική Πολιτική με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
  • Δημιουργία περιβάλλοντος εξωστρέφειας, με σκοπό η Κάλυμνος, να βρεθεί  στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ασκήσαμε διοίκηση με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη. Μέλημά μας ο πολίτης, η εξυπηρέτηση του, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Παρά τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα, η δημοτική αρχή πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κατά τα έτη 2015-16-17, δεν εισέπραττε   250.000€ (ανά έτος) από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ ενώ το 2017, λόγω κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ διαγράψαμε οφειλές, της τάξεως των 2.339.392,82 ευρώ. Παραλάβαμε ένα  Δήμο, με μειωμένα έσοδα και με πολλά οικονομικά προβλήματα:

  • Χρέη-υποχρεώσεις Δήμου 3.200.798,24€.   
  • Capital controls.
  • Μείωση των επιχορηγήσεων ΚΑΠ-ΣΑΤΑ κ.α. του   κράτους προς το Δήμο,  ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ κλπ.

Τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα, από τότε που παραλάβαμε μέχρι το τέλος του 2018, αυξάνονται συνεχώς. Τα  ταμειακά διαθέσιμα το 2014 ήταν  1.427.428,94 ενώ το 2018 ανήλθαν  στα  3.228.728,91 ευρώ. Συνολικά, αυξήθηκαν κατά 126%.

ΕΡΓΑ: Ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου - ΑΕΝ, νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, ανέγερση τμήματος 1ου Δημοτικού Καρπάθειου Σχολείου, πλακοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργία Κέντρου Κοινότητας. Χερσαία ζώνη λιμένα, σχεδιασμός (σε εξέλιξη) για κατασκευή νέου αεροδρομίου, νέα, μακρόπνοα έργα με υπεραξία και αληθινή προοπτική στην Κάλυμνο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Εκτός των προαναφερομένων έργων υποδομή, με αποδέκτη την κοινωνία, σημαντικά είναι το Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, το δωρεάν πόσιμο νερό στους πολίτες της Καλύμνου από τα κιόσκια αφαλάτωσης, η ένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού, στη δράση «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και η ίδρυση  ΚΕΠΑ.

Η  ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ: Επίσκεψη στην Κάλυμνο, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2017, δύο αποτελεσματικές και αποδοτικές επισκέψεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδος το  2018, στελεχών διοίκησης ξένων κρατών, πολιτικών αρχηγών, βουλευτών κ.α.

Αδιαμφισβήτητα κατά τη διάρκεια της θητείας των 4,5 ετών, έγιναν πολλά. Σίγουρα μπορούν να γίνουν περισσότερα. Η επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» προκειμένου να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν έργα πνοής, είναι το ζητούμενο και τα συγκεκριμένα έργα, για τα οποία ήδη γίνεται προεργασία, είναι:

  • Άμεση ίδρυση Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, ως συνέχεια της ΑΕΝ.
  • Αναβάθμιση και νέο πλαίσιο λειτουργίας της  Σχολής  Δυτών.
  • Βελτίωση λιμενικών υποδομών, που θα δέχεται μεγάλα επιβατηγά πλοία και πλοία κρουαζιέρας.
  • Κατασκευή νέου αεροδρομίου με προοπτική διεθνών πτήσεων στην περιοχή της Παλιονήσου.
  • Κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ. 
  • Κατασκευή χώρου οργανωμένης εγκατάστασης αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων- αντιπλημμυρικά έργα, ενόψει των νέων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα και προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της πλημμύρας στον εμπορικό δρόμο.  .
  • Κατασκευή αποχετευτικών έργων  στις τουριστικές περιοχές της Καλύμνου.
  • Κατασκευή πολιτιστικού χώρου πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή  Αγίου Θεολόγου.

Η Κάλυμνος, την τετραετία που διανύουμε μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης. Η ανοδική πορεία της, θα πρέπει να διασφαλιστεί, προκειμένου το νησί, να αποφύγει περιπέτειες, όπως αυτές των προηγουμένων ετών, που είχαν οδηγήσει το νησί μας στη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Επιτυχία της παράταξης, αποτελεί το ότι σταμάτησαν οι διαμάχες και οι δικαστικοί αγώνες μεταξύ νυν και πρώην δημάρχων, ο δήμος έχει μπει σε τροχιά ηρεμίας και σε λειτουργία δημοκρατικού πνεύματος, χωρίς ομαδοποιήσεις.

Ξεκινήσαμε! Πετύχαμε! Συνεχίζουμε!

Αποδείξαμε ότι, Κάλυμνος έχει δυνατότητες και αξίζει να πάει μπροστά και αυτό εξαρτάται από τη δύναμη που θα δώσει ξανά ο Καλυμνιακός λαός στη Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ».  

 

Γραφείο Τύπου

Δημοτικής Παράταξης

«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...