1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Ανεξηγητα

Σφήκες και λαγοί ... δείχνουν βαρυχειμωνιά - Πως τα ζώα προβλέπουν τον καιρό πριν τους μετεωρολόγους

Κάποιες κινήσεις πουλιών, εντόμων και ζώων στη φύση προετοιμάζουν τον πληθυσμό για το τι θα ακολουθήσει. Στην Κρήτη και στην ενδοχώρα, κάτοικοι παρατηρώντας το καλοκαίρι ορισμένα φαινόμενα σε…

Σύνταξη Verena14 Οκτωβρίου 2013 · Ανάγνωση 1′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Κάποιες κινήσεις πουλιών, εντόμων και ζώων στη φύση προετοιμάζουν τον πληθυσμό για το τι θα ακολουθήσει. Στην Κρήτη και στην ενδοχώρα, κάτοικοι παρατηρώντας το καλοκαίρι ορισμένα φαινόμενα σε αντιδράσεις ζωντανών παίρνουν τα... μέτρα τους για τους επόμενους μήνες και οι προβλέψεις, όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν, «πάντα είναι ακριβείς».

Για παράδειγμα, στις Βρύσες Αμαρίου στο Ρέθυμνο ο Νίκος Φουντεδάκης διαπιστώνει να εμφανίζεται πλήθος από σφήκες με το...φαρμακερό κεντρί. Είναι μια ένδειξη για τις καιρικές συνθήκες που θα ακολουθήσουν τους μήνες του χειμώνα και γι αυτό, έγκαιρα, φρόντισε να λάβει τα... όπλα του και να αμυνθεί.

«Αυτή η ένδειξη», τον προειδοποιεί, «ότι έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια», στο χωριό του. Γι'αυτό και φρόντισε να συγκεντρώσει στην κατοικία του μεγάλες ποσότητες ξυλείας. Και βέβαια, τα φυσικά φαινόμενα που θα ακολουθήσουν δεν στηρίζονται σε μετεωρολόγους ή επιστημονικές προβλέψεις των κατοίκων, που ευτυχώς τις μετέφεραν στις επόμενες γενιές και κρατούνται ακόμη ζωντανές.


Είναι, όμως, όπως έχει αποδειχτεί, ακριβείς και «οι παλιοί μας παρατηρούσαν τις αντιδράσεις εντόμων, πουλιών και ζώων, έκαναν τις προβλέψεις τους και δεν έπεφταν έξω».

Ο κ. Φουντεδάκης, επειδή είναι και κυνηγός, σύμφωνα πάντα με όσα του μετέφεραν οι παλαιοί συγχωριανοί του, οι λαγοί που θηρεύει έχουν παραπάνω από το κανονικό λίπος. Αυτή είναι ένδειξη ότι το ζώο φρόντισε να τρέφεται περισσότερο, επειδή «οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και πρέπει να επιζήσει ο οργανισμός του». Διαπιστώνει, λοιπόν, φέτος στους λαγούς ότι «είναι νεφρόχωστοι», δηλαδή οι νεφροί τους «είναι μέσα στο λίπος» για να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: Madeincreta

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.