Νέα στοιχεία στο φως για το «στραγγαλιστή της Βοστώνης»

Το DNA τον συνδέει ευθέως με ένα από τα θύματά του Πενήντα χρόνια μετά τις δολοφονίες γυναικών που είχαν τρομοκρατήσει την πόλη της Βοστόνης, νέες εξετάσεις γενετικού υλικού επέτρεψαν για πρώτη φορά να συνδεθεί ευθέως ο περιβόητος «Στραγγαλιστής της Βοστόνης» με ένα από τα θύματά του, τη Μαίρη Σάλιβαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις εισαγγελικές αρχές.

Η εκταφή της σορού του Άλμπερτ Ντε Σάλβο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για 11 βιασμούς και δολοφονίες γυναικών στο διάστημα από τον Ιούνιο του 1962 μέχρι τον Ιανουάριο του 1964, θα γίνει τις επόμενες ημέρες ώστε να πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις και να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα του αρχικού τεστ το οποίο κατέδειξε ότι υπήρχε "συγγενική σχέση" με τον ύποπτο, ανέφερε ο εισαγγελέας Ντάνιελ Κόνλεϊ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Κόνλεϊ, το αρχικό τεστ έγινε σε DNA που βρέθηκε σε ένα μπουκάλι νερό από το οποίο είχε πιει ένας ανιψιός του Ντε Σάλβο. Με βάση αυτό, οι ερευνητές μπορούν να αποκλείσουν "το 99,99% του ανδρικού πληθυσμού", όμως δεν αρκεί ώστε να κλείσει οριστικά η υπόθεση. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η εκταφή του ίδιου του Ντε Σάλβο και η λήψη γενετικού δείγματος από τη σορό του.

Ο Ντε Σάλβο είχε καταδικαστεί για βιασμούς και φέρεται να είχε ομολογήσει τις δολοφονίες σε έναν συγκρατούμενό του, όμως στη συνέχεια αρνήθηκε την ενοχή του. Πέθανε στη φυλακή, το 1973, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί ποτέ κατηγορίες για τους φόνους των γυναικών, καθώς η ομολογία του κρίθηκε ανεπαρκής και αμφιλεγόμενη από το δικαστήριο.

Η Μαίρη Σάλιβαν, 19 ετών, ήταν το τελευταίο από τα 11 θύματα του «Στραγγαλιστή της Βοστόνης». Ήταν επίσης η μοναδική από τις γυναίκες στις οποίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν γενετικό υλικό, στο σώμα της και σε μια λεκιασμένη κουβέρτα.

Στη δράση του Ντε Σάλβο βασίστηκε μια ταινία, ο «Στραγγαλιστής της Βοστόνης» με πρωταγωνιστή τον Τόνι Κέρτις και ένα τραγούδι των Rolling Stones, το Midnight Rambler. newsbeast.gr

Φωτογραφικό υλικό

Βασίλειος Υψηλάντης

Βασίλειος Υψηλάντης

Ελευθερία Φτακλάκη

Παρασκευή Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη

Ιωάννης Παππάς

Ιωάννης Παππάς

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Ιωάννης Παππάς συνεχίζει τις περιοδείες του στο νησί της Ρόδου -Τα αιτήματα των...
Ρόδος, 22 Ιουνίου 2019-Θερμή υποδοχή του υποψήφιου Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη στην...
Ο Ιωάννης Παππάς κατέθεσε την υποψηφιότητά του       Την...
Mε χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου,  ξεκίνησε το πιο...