Πολιτική

To Brexit, θα είναι ο Δούρειος ίππος για την ‘άλωση’ της ΕΕ; Γράφει η Ελευθερία Φτακλάκη

To Brexit, θα είναι ο Δούρειος ίππος για την ‘άλωση’ της ΕΕ;

Share

Ευκαιρία για τον Μιχάλη Κόκκινο η κοπή της πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού για να πάρει τον σφυγμό της ομογένειας

Στην Ελληνική κοινότητα Παρισίων παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Μιχαήλ Κόκκινος, με την ευκαιρία της κοπής της Βασιλόπιτας.
Ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και περιχώρων καθώς και με τους εκπροσώπους της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας.

Share

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Η Ρόδος δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση της ίδρυσης πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟΥ 21 Ιανουαρίου 2017
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Η Ρόδος δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση της ίδρυσης πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού»

Share

Η ματαίωση της ίδρυσης σχολής διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, αποτελεί κυβερνητική μεθόδευση

ΔΗΛΩΣΗ-17 Ιανουαρίου 2017-«Η ματαίωση της ίδρυσης σχολής διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, αποτελεί κυβερνητική μεθόδευση»
O Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην ίδρυση σχολής διοίκησης τουρισμού, με έδρα τη Χίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Share

Λύκειο στο Ζηπάρι: ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Λύκειο στο Ζηπάρι: ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Share

Μ. Κόκκινος: σημαντικό και πολυδιάστατο το έργο που επιτελεί ο απόδημος ελληνισμός στο Παρίσι για την Ελλάδα

Τα αιτήματα του Ελληνισμού της Γαλλίας και ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση και τη συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλης Κόκκινος στο πλαίσιο της επίσκεψής προχθές του στο Παρίσι- ε

Share

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αδιαφορεί για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 17 Ιανουαρίου 2017
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αδιαφορεί για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου»

Share

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Νέα κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκαλεί το πόρισμα της πλειοψηφίας για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ. Στο πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ ( 415 σελίδες) αναφέρεται αναλυτικά στις δανειοδοτήσεις που έλαβαν από τραπεζικά ιδρύματα κόμματα εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί.

Share

Δημήτρης Γάκης από την Κω: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για ν’ αποκτήσουν νόημα και ουσία οι προσδοκίες των νησιωτών για ένα καλύτερο αύριο!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης από την Κω: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για ν’ αποκτήσουν νόημα και ουσία οι προσδοκίες των νησιωτών για ένα καλύτερο αύριο!»
***

Share

Ο Μιχάλης Κόκκινος στην παρουσίαση του βιβλίου «100 χρόνια Ικαριακής Εξωτερικής Μετανάστευσης 1892-1991»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος μίλησε για την εθνική προσφορά των μεταναστών νησιωτών του Αιγαίου, στην παρουσίαση του βιβλίου «100 χρόνια Ικαριακής Εξωτερικής Μετανάστευσης 1892-1991»

Share

Η Ομιλία του Δ. Κρεμαστινού στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Απόσπασμα ομιλίας του Αντιπροέδρου της Βουλής
-βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού
-στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα και τις διεργασίες εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τόνισε τα εξής:

Share

Βασίλης Παπανικόλας: Ενώνουμε τα κομμάτια μας και κάνουμε την υπέρβαση....

Ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Παπανικόλας που βρέθηκε στο γεύμα της Φώτης Γεννηματά για την επανένωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίασε το πολιτικό γεγονός στη σελίδα του στο facebook όπου παρέθεσε και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Share

Σχεδόν όλοι οι πρωην βουλευτές απο τη Δωδεκάνησο, στο τραπέζι της Φώφης

Σχεδόν όλοι οι πρώην βουλευτές απο τη Δωδεκάνησο βρέθηκαν χθες στο Κάραβελ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, για κοινή πορεία εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκτός απο τον νυν βουλευτή Δωδεκανήσου, καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό ήταν εκεί οι πρώην βουλευτές Β. Παπανικόλας, Νίκος Ζωίδης, Γ. Νικητιάδης, Σ.

Share

Ν. Σαντορινιός: «Για πρώτη φορά οι μεταφορικές δαπάνες λογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου»

Αθήνα, 14/1/17
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Θέμα: «Για πρώτη φορά οι μεταφορικές δαπάνες λογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου»

Share

ΦΩΤΟ - Δεσμεύσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή κατά την περιοδεία του σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Περιοδεία σε έξι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του Καρπάθιου Πελάγους πραγματοποίησε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος.

Share

Γιώργος και Φώφη - Του Βαγγέλη Παυλίδη

Να λοιπόν που Φώφη και Γιώργος δόσανε τα χέρια, όπερ σημαίνει όχι απλά οτι το ΚΙΔΗΣΟ μπαίνει κάτω απο την ομπρελίτσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μα και πως, πώς να το κάνουμε, ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ συναντάει ένα άλλο.

Share

Ν. Σαντορινιός: Το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

Share

Κοτζιάς προς Ερντογάν: Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν από τη Γενεύη - Εμείς είμαστε ακόμα εδώ - Αποτρέψαμε μια μεθοδευμένη αποτυχία της διάσκεψης

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος -αναφερόμενος στο Κυπριακό- δήλωσε ότι η Ελλάδα το βάζει στα πόδια, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν. Εμείς είμαστε ακόμα εδώ» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Κοτζιά από τη Γενεύη, απ' όπου απαχώρησε η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Share

Επαναφέρει ο Κρεμαστινός στη Βουλή, το Ογκολογικό της Ρόδου - Κλήση του Υπουργού για συζήτηση στην Ολομέλεια

13.01.2017-Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός επανήλθε στο θέμα του Ογκολογικού της Ρόδου για το οποίο είχε καταθέσει κοινή Ερώτηση με τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα.

Share

«Χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα το 2017 με ευθύνη της Κυβέρνησης»

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2017-«Χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα το 2017
με ευθύνη της Κυβέρνησης»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Share

Π. Κουρουμπλής: Στο πλευρό των νησιωτών η κυβέρνηση

Περιοδεία στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Κω, Πάτμο, Αρκιούς, Μαράθι και Ψέριμο, πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τον υπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης.

Share

ΥΠΟΙΚ: Αυτές οι συναλλαγές «χτίζουν» το αφορολόγητο

Τι θα πρέπει να πληρώνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ' επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017 - Το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης - Ποιες δαπάνες δεν συμπεριλαβάνονται - Ποιοι εξαιρούνται

Share

ΦΩΤΟ - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Κω

Καλλιόπη Δανελλάκη-Περίπου στις 16:15 αφίχθη με πλοιάριο από την νήσο Ψέριμο, την οποία και επισκέφτηκε, συνοδεία φορεών αλλά και των περιπολικών σκαφών της Λιμενικής αρχής Κω.

Share

Αποδεκτή η παρέμβαση Κρεμαστινού για κοπή επετειακού νομίσματος Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Απαντώντας σε επιστολή που του είχε αποστείλει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τον ενημέρωσε ότι έκανε δεκτή την παρέμβασή του για κοπή επετειακού νομίσματος για τα 70 χρόνια από την ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Share

Κυπριακές Διαπραγματεύσεις, συνέχεια – Του Βαγγέλη Παυλίδη

“Κοράκου χρώμα τα μαλλιά κι ασπρίσανε…” που λέει το τραγούδι. Πέρασαν κιόλας 43 χρόνια απο την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο και 40 χρόνια διαπραγματεύσεων, απο την εποχή του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Ραούφ Ντενκτάς, με Ελλάδα και Τουρκία πάντα φανερά στο παρασκήνιο.

Share

«Παίρνουμε την πρωτοβουλία για χάραξη ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ των νησιών»

Αθήνα, 11/1/17
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΑΘΗΝΑ 9,84

Θέμα: «Παίρνουμε την πρωτοβουλία για χάραξη ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ των νησιών»

Share

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Eπίπλαστη και ανακριβής η εικόνα από τα στοιχεία των αφίξεων στον τουρισμό

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ- 11 Ιανουαρίου 2017
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επίπλαστη και ανακριβής η εικόνα από τα στοιχεία των αφίξεων στον τουρισμό. Χρειαζόμαστε ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο που θα κάνει επεξεργασία και ουσιαστική μελέτη για αυτά τα στοιχεία»

Share

Ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις για το επίδομα ανεργίας

Ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις για το επίδομα ανεργίας.
-Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας οδηγώντας τους εποχικούς εργαζομένους που το επίδομα είναι αυτή την περίοδο το μοναδικό τους εισόδημα σε απόγνωση.

Share

Δ. Γάκης: «Η αύξηση των πόρων του ΠΔΕ για τις Περιφέρειες και η ενεργοποίηση των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για το Αιγαίο, αποτελούν βασική αναπτυξιακή προϋπόθεση για τη Νησιωτική Χώρα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης: «Η αύξηση των πόρων του ΠΔΕ για τις Περιφέρειες και η ενεργοποίηση των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, αποτελούν βασική αναπτυξιακή προϋπόθεση για τη Νησιωτική Χώρα»

Share

Pages

Subscribe to RSS - Πολιτική