1.740.532€ για την Βελτίωση – ασφαλτόστρωση περιφερειακών και τοπικών οδών της Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-1.740.532€ για την Βελτίωση – ασφαλτόστρωση περιφερειακών και τοπικών οδών της Λέρου -Την έγκριση του έργου με τίτλο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση περιφερειακών και τοπικών οδών ν. Λέρου» στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020, προϋπολογισμού 1.740.532€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Τίτλος έργου Βελτίωση – ασφαλτόστρωση περιφερειακών και

τοπικών οδών ν. Λέρου Φορέας Πρότασης Δήμος Λέρου Φορέας Υλοποίησης Δήμος Λέρου Προτεινόμενος Π/Υ στο ΠΔΕ 1.740.532€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Φορέας Χρηματοδότησης Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης/ΣΑΕ 367

Φυσικό Αντικείμενο Έργου Το έργο αφορά στη βελτίωση / ασφαλτόστρωση

τμημάτων περιφερειακών και τοπικών οδών της Λέρου συνολικού μήκους 8.695 μέτρων και συνολικής επιφάνειας ασφαλτόστρωσης 53.565 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί η προσαρμογή στάθμης 100 τεμαχίων υφιστάμενων φρεατίων στο ύψος του νέου οδοστρώματος.

Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λέρου δήλωσε:

«Σύντομα θα ολοκληρώσουμε ακόμη μια σημαντική παρέμβαση στον Δήμο Λέρου που αφορά στη βελτίωση / ασφαλτόστρωση τμημάτων περιφερειακών και τοπικών οδών της Λέρου συνολικού μήκους 8.695 μέτρων και συνολικής επιφάνειας ασφαλτόστρωσης 53.565 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση αφού το οδόστρωμα σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένο, ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με προτάσεις για τη Λέρο μας και εντός του 2018 προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν στην αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας. Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση, και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας για την κατανόηση και την υπομονή τους. Τους διαβεβαιώνω ότι με δεδομένες τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες η Δημοτική Αρχή Λέρου κάνει το παν για την αποκατάσταση και βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας και όχι μόνο, πιέζοντας και διεκδικώντας ακόμη περισσότερους πόρους. Σύντομα, το αποτέλεσμα θα είναι ορατό από όλους, αφού θα αναβαθμιστεί ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της Λέρου. Συνεχίζουμε διεκδικώντας!»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ...
Για το δικό της μοναχικό, αλλά συναρπαστικό ταξίδι στους Αρκιούς, και τη μάχη που δίνει για τον...
Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες. Ξεπέρασε κάθε...
Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία» -Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΑΒ...