Όραμα και Ελπίδα στην Κάρπαθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: « Όραμα και Ελπίδα στην Κάρπαθο»

Αξιέπαινη ήταν η πρωτοβουλία των Νηπιαγωγείων της Καρπάθου (1ο και 2ο ) για την διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με τη συνεργασία της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών « ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» στις 29 – 30/10. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο Αρκάσας και η δεύτερη στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο Ευαγγελίστριας και στις οποίες όποιος επιθυμούσε μπορούσε άμεσα να εγγραφεί ως εθελοντής δότης με τη λήψη στοματικού επιχρίσματος. Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 30/10 « ΟΡΑΜΑ – ΕΛΠΙΔΑ»

«Χαιρετίζω την αποψινή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καρπάθου και εκ των προτέρων συγχαίρω τις Διευθύντριες και όλο το προσωπικό για αυτή την πρωτοβουλία.

Το να ενημερωνόμαστε για δράσεις που σχετίζονται άμεσα με τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και με την Υγεία των μικρών παιδιών, μας συγκινεί και ενδιαφέρει άπαντες. Επιθυμώντας να πάρω περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία της "ΕΛΠΙΔΑΣ" , βλέπω ότι ο αγώνας της ξεκινά το 1990 από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Βασικό κίνητρο η αγάπη των μελών της για τα παιδιά και η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Εξάλλου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να μάθουμε περισσότερα. Οφείλουμε όμως, όλοι εμείς να δώσουμε το ζεστό μας χειροκρότημα και να επιβραβεύσουμε το όραμα, την τόλμη, την αποφασιστικότητα τον προγραμματισμό και προπαντός την προσωπική δουλειά των μελών του Συλλόγου, που κατόρθωσαν να μετατρέψουν τη δυστυχία σε ελπίδα ζωής για εκατοντάδες παιδιά. Σας ευχαριστώ»

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...