Ψήφισμα ΣΑΚ για απώλεια Ομοτίμου Καθηγητού Νικολάου Κόνσολα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πειραιάς, 6 Οκτωβρίου 2023

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του συμπατριώτη μας Καρπάθιου Ομότιμου Καθηγητού του Παντείου Πανεπιστημίου Νικολάου Κόνσολα.

Ο Νικόλαος Κόνσολας υπήρξε ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός, πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και καινοτόμου Πανεπιστημίου αλλά και στην ανάπτυξη και τη διάχυση της Περιφερειακής Επιστήμης, καθώς ήταν ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και διευθυντής για περισσότερα από 25 χρόνια, του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.), του βασικού ερευνητικού φορέα της περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα. Με τις γνώσεις, την εμπειρία και την όρεξή του για προσφορά, δημιούργησε γενιές και γενιές νέων επιστημόνων στον τομέα αυτό, ανοίγοντάς τους τον δρόμο στα διεθνή επιστημονικά τους βήματα. Ο Νίκος Κόνσολας, εξάλλου, υπήρξε επικεφαλής και πρόεδρος πολλών σημαντικών οργανισμών της χώρας, θέσεις τις οποίες υπηρέτησε με αφοσίωση, αφήνοντας σπουδαίο έργο.

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Κόνσολας δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός επιστήμονας που έκανε υπερήφανους όλους τους Καρπάθιους, ήταν κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με ήθος, με καλοσύνη, με εντιμότητα και με αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους νέους της. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ. αποφασίζει ομόφωνα:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια
  2. Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σ.Α.Κ. καθώς και να το αποστείλει για δημοσίευση στα Καρπαθιακά παροικιακά έντυπα.

Με τιμή,

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Ν. Αναστασιάδης

Λογιστής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

 

 

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός

Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής

Πανεπιστημίου Αθηνών

Τηλ. επικ. 6932401823

Email: igkaraitianos@hotmail.com

         

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...