Ψέριμος: Συναγερμός από καταγγελία κατοίκων για Τούρκους στο νησί

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ -Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είδαν Τούρκους στο νησί και άκουσαν κάποιους πυροβολισμούς.

Αν και η ακρίβεια των πληροφοριών δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Ταχύπλοα του Λιμενικού σαρώνουν την θαλάσσια περιοχή, ενώ από το πρωί ελικόπτερο πετάει πάνω από το νησί. Στις δυνάμεις που ερευνούν γύρω από το νησί έχει προστεθεί και σκοπούν σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν άτομα να βγάζουν φωτογραφίες. Οι καταγγελίες έγιναν χθες το βράδυ και άμεσα σήμανε συναγερμός. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εντοπιστεί κάτι, ωστόσο οι έρευνες θα συνεχιστούν. Ας μην ξεχνούμε ότι η περιοχή βρίσκεται κοντά στη περιοχή όπου γίνονται έρευνες για τους Τούρκους επίλεκτους καταδρομείς που είχαν αποστολή να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο της χώρας. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει, διαφεύγουν ακόμα 10 "μπορντό μπερελί".

Στο μικρονήσι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κω, υπάρχει μικρός οικισμός και στρατιωτικό φυλάκιο. onalert.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε για να ελέγξει την πληροφορία και να σαρώσει την περιοχή, μήπως εντοπίσει ύποπτη δραστηριότητα, αλλά δεν βρήκε κάτι.

Η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» περιπολεί στην περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου. proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...