Ψάχνουν οι βατραχάνθρωποι στο βυθό του λιμανιού της Σύμης - Χωρίς νερό και ρεύμα το νησί!

Εδώ και κάποια ώρα οι βατραχάνθρωποι, τρεις στον αριθμό, που βρίσκονται στο νησί της Σύμης ερευνούν το θαλάσσιο χώρο του λιμανιού όπου βρίσκονται πάνω απο 20 αυτοκίνητα για να δουν αν υπάρχουν άνθρωποι η όχι...Ελπίδα όλων να μην βρεθούν μακάβρια ευρήματα. Εν τω μεταξύ το νησί και οι κάτοικοι του βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις μετά τα χθεσινά πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα, η βλάβη είναι σοβαρή, χωρίς νερό και αποχέτευση. Εχουν μεταβεί κλιμάκιο της πυροσβεστικής Ρόδου, μηχανήματα απο την περιφέρεια και κλιμάκιο του στρατου για να συνδράμουν το δοκιμαζόμενο νησί.Εκεί βρίσκεται ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας. Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο της Σύμης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(ΕΚΔΌΘΗΚΕ ΑΡγΆ ΤΟ ΒΡΆΔΥ)

«Μεταβαίνει εκτάκτως στη Σύμη ο Νεκτάριος Σαντορινιός, λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στο νησί»

Αναχωρεί εκτάκτως απόψε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός για τη Σύμη. Ο Υφυπουργός θα μεταβεί με σκάφος της πολιτικής αεροπορίας στη Ρόδο και στη συνέχεια με σκάφος του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ στη Σύμη.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, νωρίς το απόγευμα, με τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα και τον Λιμενάρχη του νησιού, κ. Αλεξίου, κατέστη σαφές ότι το νησί βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση και την ανάγκη παρουσίας Κυβερνητικού στελέχους στο νησί. Παράλληλα ο Νεκτάριος Σαντορινιός μετέφερε τις πληροφορίες για τις ζημιές στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Τζανακόπουλο, ενώ ενημέρωσε και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα.
Περαιτέρω, και για την εκτίμηση της κατάστασης αλλά και για το συντονισμό των δυνάμεων που θα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Δέδε και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Στην όλη ανάλυση της κατάστασης ο Υφυπουργός ήταν συνεχώς σε συνεργασία με τον Αρχηγό του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, κ. Ράπτη.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα το βράδυ και αύριο σε συσκέψεις για εκτίμηση της κατάστασης και να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών.
foto-iLIAS tSAVARIS

Share