Χ. Κόκκινος: Προς Κυβέρνηση, «κλαίουσα χήρα» και πολιτικούς «φαρισαίους» - Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. να επιστρέψουν στα νησιά πριν οι Έλληνες που τα κατοικούν… γίνουν «πρόσφυγες»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Προς Κυβέρνηση, «κλαίουσα χήρα» και πολιτικούς «φαρισαίους»

-Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. να επιστρέψουν στα νησιά πριν οι Έλληνες που τα κατοικούν… γίνουν «πρόσφυγες»!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή:

  • την κυβερνητική απόφαση που συνεχίζει την αδικία της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας και τους διατηρεί μέχρι τις 30.6.2019 μόνο στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω, με τη δικαιολογία της υποδοχής των μεταναστευτικών ροών στις παραπάνω πέντε περιοχές,

  • την «κλαίουσα χήρα» και πολιτικούς «φαρισαίους» που ενώ έχουν θέση ευθύνης στην περιοχή μας, μένουν σε διαπιστώσεις και βερμπαλισμούς και δεν προχώρησαν ούτε προχωρούν σε δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες για τη διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στην περιοχή μας, επισημαίνω και θυμίζω τα εξής:

Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. αποτελούν δικαίωμα και κατάκτηση για τους νησιώτες μας. Η επαναφορά τους με κυβερνητική απόφαση πρέπει να γίνει άμεσα, πριν οι νησιώτες μας… μετατραπούν σε πρόσφυγες λόγω της έλλειψης κινήτρων και της επιβάρυνσης του κόστους ζωής και της καθημερινότητάς τους στον τόπο που ζουν.

Θυμίζω επίσης ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία οργανωμένη προσπάθεια από τους αυτοδιοικητικούς φορείς και πρωτεύθυνους πολίτες του τόπου για την αποτροπή του μέτρου (π.χ. η απόφαση για συλλογή υπογραφών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν προχώρησε ποτέ).

Διαπιστώσεις από «κλαίουσες χήρες» και πολιτικούς «φαρισαίους» δεν έχει ανάγκη ο τόπος, άλλωστε είναι γνωστοί για τις δημόσιες σχέσεις τους και την ταύτιση με άδικες κυβερνητικές επιλογές.

«Λιβάνισαν» υπουργούς στα ψίχουλα που έδιναν στην περιοχή μας, δεν τους άσκησαν κριτική και «υποκλινόντουσαν» στα αναπτυξιακά συνέδρια που έγιναν στην περιοχή μας. Ας συνεχίσουν να φωτογραφίζονται και να εντάσσουν στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς τους κυβερνητικά στελέχη.

Τα «παραμύθια» τελειώνουν, η κοινωνία δεν «τρώει κουτόχορτο» και οι υποκριτές και όσοι την αδίκησαν θα προσαρμοστούν σύντομα στην πραγματικότητα.

 

                   Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου:

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...