Χωρίς απαντήσεις στη Βουλή η ερώτηση Νικητιάδη για το αεροδρόμιο Καρπάθου και τον άδικο θάνατο συμπολίτη μας

Η απουσία κράτους και η  αδιαφορία της κυβέρνησης για τα  νησιά μας επιβεβαιώθηκε με το χειρότερο τρόπο μετά το θάνατο 63χρονου από την Κάρπαθο ανήμερα των Χριστουγέννων, επειδή δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου. Το θέμα έφερε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο Γιώργος Νικητιάδης βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου δυστυχώς δε δόθηκε ουσιαστική απάντηση από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο άτυχος 63χρονος, μετανάστης χρόνια στις ΗΠΑ επέστρεψε στη χώρα μας προ τριμήνου.  Ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η εγκατάλειψη των νησιών μας από την κυβέρνηση.

Στην τοποθέτηση του κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως «έφυγε άδικα ένας νέος άνθρωπος 63 ετών, ένας μετανάστης που ζούσε χρόνια την Αμερική, είχε τρεις μήνες που γύρισε στην Κάρπαθο και δυστυχώς η πατρίδα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της επιστροφής του για να προοδεύσει και εδώ». Παραλλήλως ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως υπήρχε πληροφόρηση για βλάβες στο αεροδρόμιο της Καρπάθου πολλές μέρες νωρίτερα από το τραγικό περιστατικό. Υπογράμμισε μάλιστα πως «Εδώ υπάρχουν ευθύνες και οι συγγενείς προσανατολίζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη».

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως «φαίνεται η κυβέρνηση να προσανατολίζεται ο έλεγχος των αεροδρομίων των νησιών μας να περιέλθει στο Κέντρο και μάλιστα υπάρχει διαγωνισμός ύψους 80 εκατ. €, για να ελέγχονται οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις στα αεροδρόμια μας» χαρακτηρίζοντας τον προσανατολισμό αυτό ως παγκόσμια πρωτοτυπία. Έκλεισε την τοποθέτηση λέγοντας χαρακτηριστικά «Τι θα πούμε στους άλλους απόδημους που θέλουν να επιστρέψουν; Θα τους πούμε ελάτε η πατρίδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας, ενώ τα φώτα των αεροδρομίων μας  δεν ανάβουνε;»

Απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα  του γιατί άργησε τόσο η αποκατάσταση της λειτουργίας των φώτων την ημέρα του ανωτέρω περιστατικού; σε ποιές ενέργειες και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσει πως οι υποδομές στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ασφαλείς και δεν θα επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά; δυστυχώς δεν υπήρξαν.

 

https://youtu.be/xy_0CAgPyDQ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...