Χρύσα Καραγιάννη για ομιλία Χατζημάρκου στην Κω: Μάλλον για άλλα νησιά μιλούσε....

Η ανακοίνωση

Σε συνέντευξη τύπου στην Κω, με αφορμή την παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξής του, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και τις υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Κω – Νισύρου και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δικαίως αναρωτιούνται εάν έκανε λόγο για κάποια άλλα νησιά. Σίγουρα όμως όχι στα δικά τους.

Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη δρομολόγηση του νέου νοσοκομείου στην Κω. Αλήθεια πόσες φορές ακόμα θα γίνει η ίδια εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα, ενώ την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παθολόγος και η καρδιολογική κλινική παραμένει κλειστή;

Μίλησε, επίσης για τον ηλεκτροφωτισμό του επαρχιακού δικτύου Κω – Κεφάλου. Μετά από πέντε και πλέον χρόνια το έργο παραδίδεται από στιγμή σε στιγμή, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει εξ ολοκλήρου. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δε, που στο μεγαλύτερο
μέρος του έχει ανώτατο όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, δίνει στους οδηγούς αίσθημα οδικής ανασφάλειας.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κεφάλου, που είναι το δευτερεύον λιμάνι της Κω, το οποίο εξυπηρέτησε τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας το 2017 λόγω των σοβαρών ζημιών του κεντρικού λιμένα του νησιού, εξ αιτίας του καταστροφικού σεισμού. Έκτοτε, εδώ και έξι χρόνια δηλαδή, στο λιμάνι δεν έχουν γίνει έργα. Επί τη ευκαιρία, τι έχει να πει άραγε ο κύριος Χατζημάρκος για την κατάσταση στα μνημεία της Κω που εδώ και 6 χρόνια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες αποκατάστασης; Ο ίδιος ήταν που σε επίσκεψη του μαζί με την υπουργό πολιτισμού στο νησί εξήγγειλε την άμεση έναρξη των εργασιών και την αποκατάσταση τους.

Έγιναν γενικές και αόριστες αναφορές στην ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη όμως; Τι ακριβώς έχει γίνει στον πρωτογενή τομέα αυτά τα εννέα χρόνια; Ας ερωτηθούν όμως καλύτερα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Κω, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι. Αναμφίβολα, θα παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα, που σίγουρα απέχει από αυτήν που ο κύριος Περιφερειάρχης περιγράφει.

Χαιρετίζουμε παρόλα αυτά την προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης σε νοικοκυριά του Νοτίου Αιγαίου και ας είναι προεκλογική περίοδος. Με την ευκαιρία αυτή, όμως ζητούμε την παρουσίαση των δράσεων καθώς και τον απολογισμό του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου, αφού τα έσοδα των Δήμων από την ανακύκλωση δεν πάνε στους ίδιους, αλλά στο φορέα της Περιφέρειας.

Ο κ. Χατζημάρκος δε μίλησε για την αδυναμία των υποστελεχωμένων Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να υποστηρίξουν τη δρομολόγηση έργων στα μικρά νησιά, όπως η Νίσυρος, που δεν έχουν Τεχνικές Υπηρεσίες. Είναι γνωστή η μεγάλη καθυστέρηση ενταγμένων σε προγράμματα έργων στη Νίσυρο, όσο γνωστή είναι και η αναποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Οι πολίτες της Κω, της Νισύρου και όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα λόγω της ακρίβειας, της εποχικότητας εργασίας στον τουρισμό, της κακής συγκοινωνίας, των ακριβών εισιτηρίων και της ανασφάλειας που προκαλεί η υποστελέχωση των δομών υγείας. Έχουν χορτάσει από κούφια λόγια και η θητεία εννέα χρόνων δεν επιτρέπει καμία δικαιολογία για όλα αυτά τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τους νησιώτες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...