Χαράλαμπος Κόκκινος: Δεν βοηθούν την περιφερειακή αρχή ο διχαστικός λόγος, η λασπολογία, η απαισιοδοξία και τα επικοινωνιακά τρικ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Οι πολίτες έχουν δίκαιες προσδοκίες και θα κρίνουν την Περιφερειακή Αρχή αν βελτιώσει τη ζωή τους με βάση τις επιδόσεις της στις αναπτυξιακές δράσεις, στην επίλυση των προβλημάτων τους και στον τρόπο λειτουργίας και άσκησης τής διοίκησης»

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση τού Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Στις διαδικασίες τής 1ης και 2ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7.2.2018 στη Ρόδο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Στην τοποθέτησή του στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούσε τον απολογισμό τής Περιφερειακής Αρχής και την άσκηση κριτικής και διαλόγου που ακολούθησε, ο κ. Χ. Κόκκινος στην ομιλία του επισήμανε τα εξής:

«Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, αξιολογούν με βάση τα αποτελέσματα που είναι χειροπιαστά, βελτιώνουν τη ζωή τους και συντελούν στην ανάπτυξη. Έτσι θα αξιολογήσουν και τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Έχοντας ευθύνη απέναντι στον τόπο, επιβάλλεται να επιταχυνθούν διαδικασίες και να λειτουργήσουν άμεσα τα αυτοδιοικητικά αντανακλαστικά που θα βοηθήσουν τους πολίτες των νησιών μας και θα αναδείξουν το ρόλο για τον οποίο είμαστε ταγμένοι ως Περιφέρεια: να είμαστε μοχλός ανάπτυξης και η δύναμή μας να είναι δύναμη των πολιτών. Επιβάλλεται η συνεργασία με όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες. Τακτικές αυταρέσκειας, υπεραισιοδοξίας και διανομή ακάλυπτων πολιτικών επιταγών δεν βοηθούν, όπως δεν βοηθά ο διχαστικός λόγος, η λασπολογία, η απαισιοδοξία και τα επικοινωνιακά τρικ. Τα προβλήματα δεν κρύβονται «κάτω απ' το χαλί» για πολύ καιρό, πιέζουν και ζητούν λύση. Οφείλουμε να είμαστε πιο οργανωτικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο διεκδικητικοί.

Δεν είναι τιμητικό για την περιοχή μας, ούτε φυσικά για τις αυτοδιοικητικές αρχές (που κατά τη γνώμη μου δεν αντιστάθηκαν όπως θα έπρεπε):

η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α.,

η αύξηση στη φορολογία και η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης,

η απουσία αντισταθμιστικών μέτρων, με δεδομένο ότι εμείς αντιμετωπίζουμε τον κύριο όγκο των μεταναστευτικών ροών,

η υποβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.,

η πανεπιστημιακή σχολή Α.Ε.Ι. για τον τουρισμό να λειτουργεί στη Χίο και όχι στην περιοχή μας,

ο περιορισμός τού κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, κοινωνική μέριμνα, μεταφορές).

Οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και να έχουν συνέπεια και συνέχεια. Ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη τής αυτοδιοικητικής θητείας το 2019 είναι χρήσιμος.

Είναι χρέος τής περιφερειακής αρχής να κερδίσει το στοίχημα που έχει θέσει και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών που καλλιέργησε και να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της.»

Στη δεύτερη συνεδρίαση τού Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7.2.2018 και στο ψήφισμα για το ζήτημα τής Μακεδονίας, ο κ. Χ. Κόκκινος έκανε μια ιστορική και πολιτική αναδρομή για το θέμα, όπου εμφανίζεται χωρίς καμία αμφισβήτηση η ελληνικότητα τής Μακεδονίας και στην τοποθέτησή του ζήτησε να μη δεχτεί η ελληνική Κυβέρνηση καμία αναφορά τού ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του στην ονομασία τού κρατιδίου των βορείων συνόρων μας. Επίσης θύμισε την ξεκάθαρη πολιτική του θέση για το θέμα, την οποία εξέφρασε δημόσια προ ημερών και ζήτησε την ενωτική στάση τού Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στο ψήφισμα που θα εξέδιδε.

-----------------------------------------

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 21 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ -...
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ-Μια καλή πρόθεση δεν αρκεί να υπηρετεί το σκοπό της ύπαρξής της, να...
Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης και σε συνέχεια της εφαρμογής των...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-28 Ιανουαρίου 2019 -Αντώνης Καμπουράκης: Με Δύναμη για τη Ρόδο! -Την...