ΦΩΤΟ - Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβροσίου

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ κ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ -Στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου εόρτασε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 η τοπική μας Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων. Την ίδια ημέρα γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος. -Το απόγευμα της Τρίτης 6ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.Αμβροσίου. Συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας από την Κάρπαθο και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, που ήρθαν να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πρεσβύτερος π.Δημήτριος Σκαρβελάκης, Εφημέριος Σπόων προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του λαού. Τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και οι Εφημέριοι των Ιερών Ναών Ευαγγελιστρίας και Αγίων Αποστόλων πόλεως Καρπάθου, Αρχιμ. π.Αμβρόσιος Μαναρουλάς και Οικονόμος π.Ιωάννης Νεραντζούλης, προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ένα ωραίο επιγονάτιο με τις εικόνες σε σμάλτο του Δεσπότη Χριστού, των Αγίων Αμβροσίου, Αθανασίου του Αθωνίτου, Ιωάννου του Καρπαθίου και Οσίας Κασσιανής της Υμνογράφου, από εικόνες που φιλοτέχνησαν οι Αγιογράφοι Βίκτωρ (+) και Γεώργιος Στούπκας. Αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όλους για την πολλή αγάπη τους και τη συμμετοχή τους στον Εσπερινό του Αγίου και στην εορτή του.

Το πρωί της Τετάρτης 7ης Δεκεμβρίου 2016 τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Αμβροσίου, με τη συμμετοχή ολοκλήρου του Ιερού κλήρου της κάτω Καρπάθου και πλήθους λαού.

Τους εορτίους ύμνους απέδωσε χορός με τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Χατζήπαπα. Παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν ο Έπαρχος Καρπάθου - Κάσου κ.Γιάννης Μηνατσής, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Τούμα, Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Διοικητές και οι εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών Μονάδων του νησιού, οι Διευθυντές του Γενικού Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Απερίου και του ΕΠΑΛ και Γυμνασίου Καρπάθου με ομάδα Καθηγητών, Δασκάλων και Μαθητών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από διάφορα χωριά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφώνησαν τον Σεβ/το Ποιμενάρχη μας ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο οποίος και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε και πάλι όλους για την αγάπη που για 33 συνεχή χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό του. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος, ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης μας, έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε εόρτιο πρόγευμα από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Μέγαρο Απερίου. Εκεί προσεφώνησαν και ευχήθηκαν τον Σεβ/το εκ μέρους της Ιερού Κλήρου ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Ζαγόρας, Εφημέριος του Μητροπολιτκού Ναού, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ο Γραμματέας κ.Γεώργιος Μάρκου, Διευθυντής του 1ου Δημ.Σχολ. Καρπάθου και εκ μέρους της Γυναικείας Επιτροπής Μεγάρου Ευαγγελιστρίας η κ.Άννα Μαστρολέων-Σεβδαλή.

Μετά και από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και του ποιμνίου του.

Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...