ΦΩΤΟ: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες - Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

-Ξεχωριστή εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος, με την ολοκλήρωση του  αναβαθμισμένου Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στο κέντρο της πόλης και τις δημοτικές ενότητες, σύμφωνα με το πρόγραμμα στολισμού που  ενέκρινε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών συνεργάστηκαν από κοινού,  οι  Διευθύνσεις   Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Μεσαιωνικής Πόλης και το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου. Βασικά στοιχεία του νέου διάκοσμου είναι η  αντικατάσταση των παλιών  με νέου  τύπου φωτιστικών  LED,  προκειμένου να δοθεί νέα αισθητική, αλλά κυρίως για λόγους οικονομίας και εξοικονόμησης ενέργειας.     

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι ηλεκτρολόγοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, υπερέβαλαν εαυτούς, επιμελήθηκαν και στόλισαν  κεντρικές οδούς, πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια, με επίκεντρο την Πλατεία Δημαρχείου που λειτουργεί  για μία ακόμη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να δημιουργήσουν  εορταστική ατμόσφαιρα, για τη χαρά των παιδιών και την στήριξη της τοπικής αγοράς.

 Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 20 Νοεμβρίου του 2018 και ολοκληρώθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου, με αποκορύφωμα την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων και τη φωταγώγηση από το Δήμαρχο Ρόδου του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Δημαρχείου, που  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και δημιούργησε ανάλογες εντυπώσεις , σε εκατοντάδες πολίτες, επισκέπτες και μικρά παιδιά που φωτογραφήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τον Άγιο Βασίλη. Ανάλογος στολισμός έγινε και στις μεγάλες δημοτικές ενότητες Καλλιθέας, Αρχαγγέλου, Ιαλυσού, Πεταλούδων και Αφάντου και σε όλες τις άλλες ενότητες.  Επιπρόσθετα η φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου  και των δημοτικών ενοτήτων Αρχαγγέλου και Καλλιθέας, περιοδεύουν στη λαϊκή αγορά, τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων,  με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάλαντα και τραγούδα.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος ευχαρίστησε ξεχωριστά τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση και την ολοκλήρωση του προγράμματος στολισμού της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων , παρά τις αντίξοες καιρικές  συνθήκες και πρόσθεσε. «Το φως το Χριστουγέννων να χαρίζει σε όλους τους συμπολίτες μας τη λάμψη της αγάπης , της  χαράς,  της αισιοδοξίας, της δύναμης και της ελπίδας, για ένα καλύτερο αύριο»  
 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...