Φθινοπωρινή Iσημερία – Του Βαγγέλη Παυλίδη

22 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.44 UTC. Η Φθινοπωρινή Ισημερία, στο Βόρειο ημισφαίριο – Εαρινή στο Νότιο. Είναι η ημέρα που ο άξονας της Γης ευθυγραμμίζεται με τον άξονα του ήλιου, τότε που η νύχτα και η μέρα έχουν ίση διάρκεια σε όλα τα σημεία της γης. Η φθινοπωρινή ισημερία θεωρείται η πρώτη μέρα του φθινοπώρου.
Η νύχτα αυτή σηματοδοτεί την αρχή του φθινόπωρου και εισάγει την παγανιστική γιορτή Mahon. Η ίση διάρκεια ημέρας και νύχτας είναι η έναρξη της μάχης Καλού και Κακού που κορυφώνεται στις 31 Οχτωβρίου, ημέρα των Αγίων Πάντων, το Halloween της Δυτικής εκκλησίας.
Προσοχή, φιλοι αναγνωστές! Απόψε μαγικές δυνάμεις θα έχουν ξεχυθεί παντού. Μάγοι και μάγισσες, Δρυίδες και άλλοι ιερείς παγανιστικών θρησκειών θα τριγυρίζουν σε κάμπους και προπαντός δάση πραγματοποιόντας διάφορες ιεροτελεστίες, γυμνοί πολλές φορές σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις τους. Προσοχή, λοιπόν, καλοί μου φίλοι μην αφήσετε τα παιδιά σας να τριγυρνούν σε δασωμένες περιοχές.
Μερικές μάγισσες και μάγοι μπορεί να είναι καλοί. Να γιορτάζουν την αρχή του φθινοπώρου με ευχαριστίες προς την Μητέρα Γη και άλλους θεούς των δασών και του κάμπου. Ταυτόχρονα θα επιστρατεύουν τις δυνάμεις του Φωτός για την επερχόμενη μάχη με το Σκοτάδι. Υπάρχουν όμως και κακές μάγισσες και μάγοι που θα πραγματοποιούν τελετές αφιερωμένες στο Κακό, συχνά με θυσίες ζώων και ίσως ανθρώπων ακόμα.
Μεσάνυχτα είναι γενικά η πιο συνηθισμένη ώρα, ιδιαίτερα για τις δυνάμεις του Κακού μα καλές ή κακές τελετές μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε ώρα. Θα σας συμβούλευα λοιπόν να κρατηθείτε μακριά απο δάση, την εξοχή γενικά, μέχρι και τις 31 Οχτωβρίου. Μέχρι τότε μάγοι και μάγισσες, λογιών λογιών μεταφυσικά και απόκοσμα όντα – δαίμονες, λυκάνθρωποι, βρυκόλακες, ζόμπι και άλλες ακατανόμαστες υπάρξεις- θα πολεμούν για την επικράτηση του Καλού ή του Κακού.
Σας προειδοποίησα!

pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...