Το 89% ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ - Συμφωνούν με την επιστράτευση οι πολίτες

Πέρα από το αυξανόμενο προβάδισμα της που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο νέες δημοσκοπήσεις της ALCO και της Rass, που δημοσιεύονται στο «Πρώτο Θέμα» και τον «Τύπο της Κυριακής» αντίστοιχα, καταγράφουν μία σειρά από σημαντικά στοιχεία, όπως η άποψη των πολιτών για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», υπέρ της υιοθέτησης νέου πλαισίου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας τάσσεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Στο ερώτημα «χρειάζεται η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου;», το 52% απαντά θετικά και το 35% αρνητικά, ενώ το υπόλοιπο 13% δεν εκφράζει άποψη.

Την ίδια ώρα, συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων ζητά η οικονομική τρύπα της Ιπποκράτους να αποτελέσει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Ειδικότερα, 9 στους 10 πολίτες (89%) απαντούν θετικά στο ερώτημα αν πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον «Τύπο της Κυριακής», το 65,3% των ερωτηθέντων ζητά λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς των στελεχών της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Το 72,2% των πολιτών απαντά ότι η χώρα έχει περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει την κρίση εντός ευρώ, τη στιγμή που το 22% απαντά «εκτός ευρώ».

Το 55,6% των ερωτηθέντων τοποθετείται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και το 7,9% λέει μάλλον ναι, τη στιγμή που το 33% απαντά αρνητικά, και το 1,9% απαντά μάλλον όχι.

Πέντε στους 10 πολίτες (50%) απαντούν ότι ένα χρόνο μετά τις εκλογές η κυβέρνηση τα πήγε χειρότερα απ'όσο περίμεναν, ενώ το 30,3% καλύτερα. «Ούτε χειρότερα, ούτε καλύτερα» απαντάει το 18%.

Με την πλευρά της κυβέρνησης που αποφάσισε να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να διεξαχθούν ομάδα οι πανελλαδικές εξετάσεις συντάχθηκαν οι πολίτες. Στο ερώτημα της έρευνας της Rass, το 62,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης έναντι του 36% που δήλωσε ότι διαφωνεί με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Υπέρ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων τάσσονται οι πολίτες. Στο ερώτημα «συμφωνείτε ή διαφωνείτε» με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,1% απαντά ότι συμφωνεί έναντι του 44,7% που δηλώνει ότι διαφωνεί. Πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται εδώ και μήνες στο προσκήνιο καθώς μέχρι τις αρχές Ιουνίου πρέπει να απομακρυνθούν 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι. πΗΓΗ: newpost.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...