Το 3ο Λύκειο (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ) ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ -Το 3ο Λύκειο (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ) ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ -Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας (Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς). Και το 3 Λύκειο Ρόδου κρατά για 6η συνεχόμενη χρόνια αναμμένη τη φλόγα του εθελοντισμού. Για 6η συνεχόμενη χρονιά αποδέχτηκε την πρόσκληση και συμμετείχε οργανωμένα στην εκδήλωση <<Ρόδος για τη ζωή 2018>> που έλαβε χώρα την Κυριακή 4 Νοεμβρίου με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την πλατεία Δημαρχείου. Για 6 συνεχόμενη χρονιά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου «έτρεξαν» εβδομάδες πριν την εκδήλωση της Κυριακής προκειμένου να οργανωθεί το περπάτημα – τρέξιμο ζωής.

Ο πήχης ανέβηκε ακόμη ψηλότερα, αφού το ποσό στο οποίο ανέρχεται το κόστος τριών νέων μηχανημάτων (ανάμεσά τους και μηχάνημα ταχείας βιοψίας) για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, και το οποίο υπερκαλύφθηκε είναι τα 41.220 ευρώ. Το σχολείο τήρησε τη υπόσχεση που έδωσε πέρσι καθώς κατέβαλε σχεδόν μεγαλύετρη προσπάθεια και σε συνεργασία με τις εθελόντριες διέθεσε περισσότερα από 100 μπλουζάκια με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό πόσο για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή που όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν με τον δικό στους τρόπο. Το μήνυμα είναι δυνατό και οι αποδέκτες πολλοί!! Τα 12.150 τεμάχια (μπλουζάκια και καπέλα) εξαντλήθηκαν.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης εντάσσεται και άλλη μια δράση του 3ου ΓΕΛ που αφορά την επανενεργοποίηση της ομάδας περιβαλλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων Rhodes Rainbow Warriors με περισσότερα από 40 παιδιά και στόχο να καλλιεργήσει τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό και να συμβάλει ενεργά στην προστασία της ροδιακής φύσης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ...
Για το δικό της μοναχικό, αλλά συναρπαστικό ταξίδι στους Αρκιούς, και τη μάχη που δίνει για τον...
Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες. Ξεπέρασε κάθε...
Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία» -Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΑΒ...