Το πρόγραμμα και οι θέσεις της Δωδ/σιακής Πρωτοβουλίας Μηχανικών με επικεφαλής τον Γιάννη Γλυνό για τις εκλογές του ΤΕΕ Δωδ/σου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ρόδος 09/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο συνδυασμός ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ που συμμετέχει στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου της 20ης Νοεμβρίου 2016, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γλυνό, παραθέτει τις θέσεις και το πρόγραμμα του.

Η ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ σκοπό έχει να συσπειρώσει τους Νέους συναδέλφους, να τους Αναδείξει αλλά και να αξιοποιήσει όλες τις γενιές µε ένα και µόνο στόχο: Την Επίλυση των προβληµάτων του κλάδου και τη Συµµετοχή στην Ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.

ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ 1. Τεχνικός Σύµβουλος Πολιτείας • Ακρογωνιαίος λίθος της οντότητάς µας. Χρέος µας να τον αναδείξουµε µε δράσεις • Βιώσιµες Προτάσεις Ανάπτυξης του τόπου µας • Σύµπραξη - Σύνθεση µε Φορείς • Παρατηρητήριο Δηµοσίων Έργων & Μελετών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

2. Τοµέας Υποστήριξης Νέων Μηχανικών Υποστήριξη - Διευκόλυνση σε σχέση µε τη νοµοθεσία και τις Δηµόσιες Υπηρεσίες.

3. Διοικητική Δοµή ΤΕΕ • Οµάδες εργασίας για προώθηση θέσεων ΤΕΕ • Ενεργοποίηση Αντιπροσωπείας Δωδεκανήσου • Λειτουργία των οργάνων Διοίκησης Μ.Ε. Επαρχείων Λειτουργία όλων των θεσµικών οργάνων. Ανάδειξη της νησιωτικότητας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες

4. Καθορισµός ελαχίστων αµοιβών ΤΕΕ Δωδεκανήσου Εργασίες που δεν περιλαµβάνονται στον κώδικα αµοιβών.

5. Ανάδειξη & Αξιοποίηση Κτιρίου «Άλλωστε, το Κτίριο του ΤΕΕ αποτελεί έδρα δράσης που εκπέµπει τα ιδανικά του χώρου»

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 6. Ανάπτυξη σχέσεων µε Περιφερειακά Τµήµατα ΤΕΕ της υπόλοιπης Ελλάδος, προκειµένου να αποκτήσουµε µεγαλύτερηδύναµη στον αγώνα διεκδίκησης σε θέµατα που καταλύουν τον κλάδο µας. • Ασφαλιστικό • Φορολογικό • Μητρώο Ιδιωτικών Έργων • Αναβάθµιση και Επέκταση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

7. ΒιοµηχανικήΚληρονοµιά Δέσµευση η ολοκλήρωσή του. Ένα τεράστιο έργο δεκάδων συναδέλφων, παρακαταθήκη στις επόµενες γενιές, παραµένει µετέωρο από αδιαφορία και έλλειψη διεκδικητικότητας. “Σηµασία στο χθες, για να ζούµε το σήµερα και να σκεπτόµαστε το αύριο”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 8. Social Media - Ιστοσελίδα • Πληρέστερη και άµεσηενηµέρωση των µελών και της κοινωνίας. • Επικαιροποίηση της ιστοσελίδας µε τις εξελίξεις στη νοµοθεσία και τις αποφάσεις της Διοικούσας και της Αντιπροσωπείας.

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 9. Συνεργασίες µε Φορείς Ανάδειξη του έργου µας και των κοινών θεσµικώνπροβληµάτων.

10. Αναβάθµιση συνεργασίας µε Συλλόγους του κλάδου µας µε τους οποίους µας ενώνουν κοινοί στόχοι.

11. Εκπαίδευση - Κατάρτιση Διοργάνωση προγραµµάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των µελών µας. Διοργάνωση ηµερίδων για ανάδειξη θεµά- των για το ευρύτερο κοινό.

12. Κοινωνικές Δράσεις Συµµετοχή σε κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις του τόπου µας αποδεικνύοντας ότι αποτελούµε ένα ζωντανό και σηµαντικό κύτταρο αυτής.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...