Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου “Κλεόβουλος ο Λίνδιος”, τίμησε τον Κώστα Αγαπητίδη

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ “ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ” ΕΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΑΠΗΤΙΔΗ -(Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης τον απεκάλεσε “Νέστορα των Δωδεκανησιακών Γραμμάτων”) -Ο κύριος Κώστας Αγαπητίδης, πρώην Νομάρχης και πρώην Πρόεδρος του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων “Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ”, εξέχον μέλος της Συμαϊκής και Δωδεκανησιακής κοινωνίας γενικότερα, είναι γνωστός για την παροιμιώδη μετριοφροσύνη του. -Από την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου στον κ. Κώστα Αγαπητίδη. -Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου “Κλεόβουλος ο Λίνδιος”, το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος, εμπνευσμένος Δωδεκανήσιος πολιτικός και πρώην Υπουργός Ιωάννης Ζίγδης (1913 - 1997) στη Μνήμη των γονέων του, αποφάσισε “προ καιρού” να τον τιμήσει σε Ειδική Εκδήλωση για τη μεγάλη προσφορά του στα Δωδεκάνησα, στα Δωδεκανησιακά γράμματα και ειδικότερα στο Ίδρυμα αυτό για πολλά χρόνια. Όμως, όπως είπε, ο τωρινός του πρόεδρος Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και άλλα μέλη του Συμβουλίου, προσέκρουαν πάντοτε στη μεγάλη του σεμνότητα και ο κ. Αγαπητίδης δεν επιθυμούσε να γίνει τέτοια εκδήλωση. Γι’ αυτό ο Πρόεδρος κ. Αλεξιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν, χωρίς την έγκρισή του, να του αποδώσουν την πρέπουσα τιμή σε κάποια εκδήλωση για τα Δωδεκάνησα, στην οποία θα παρευρίσκετο και ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος.

Τύχη αγαθή, η δυνατότητα αυτή δόθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Συμαίων “Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ”, για να απονείμει τα Βραβεία στη Μνήμη Δημοσθένη Χαβιαρά και Νικήτα Αγαπητίδη (έπαθλο) που ο Σύλλογος έχει καθιερώσει.

Ο κ. Κώστας Αγαπητίδης, ήταν παρών στην εκδήλωση αυτή. Έτσι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, με ομάδα συνεργατών του, αιφνιδίασαν τον κ. Αγαπητίδη και παρακάλεσαν την πρόεδρο των Συμαίων κ. Δέσποινα Μαρκαντέ, αφού την ενημέρωσαν προηγουμένως, να τους παραχωρηθεί λίγος χρόνος για να του απονείμουν την τιμή αυτή.

Ο Πρόεδρος Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, πλαισιωμένος από δύο παρόντα μέλη και συγκεκριμένα τη κυρία Λίνα Χαραλαμποπούλου και τον κ. Φίλιππο Καλλούδη, μετά από κατάλληλη προσφώνηση, του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο του Πολιτιστικού Ιδρύματος για τη μεγάλη προσφορά του στα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα ο καθηγητής Αλεξιάδης τον αποκάλεσε “Νέστορα των Δωδεκανησιακών Γραμμάτων”, διότι γνωρίζει όσο λίγοι τη Δωδεκανησιακή Βιβλιογραφία και έγραψε πολλά άρθρα, μελετήματα και κριτικά σημειώματα για τον Δωδεκανησιακό Πολιτισμό.

Ο κύριος Κώστας Αγαπητίδης, ιδιαίτερα συγκινημένος, αποδέχτηκε την τιμή και ευχαρίστησε με λίγα πρέποντα λόγια τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Το λόγο έλαβε κατόπιν η Πρόεδρος του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων “Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ” κυρία Δέσποινα Μαρκαντέ εκφράζοντας τη χαρά όλων των μελών του Συμβουλίου για το γεγονός αυτό και κατόπιν μίλησε ο κύριος Κώστας Αγαπητίδης.

Όλοι οι παριστάμενοι χειροκρότησαν θερμά την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου στον κ. Αγαπητίδη και τον συνεχάρησαν με εγκάρδια αισθήματα για την πολύχρονη προσφορά του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ...
Για το δικό της μοναχικό, αλλά συναρπαστικό ταξίδι στους Αρκιούς, και τη μάχη που δίνει για τον...
Δελτίο Τύπου-Θέμα: Εορταστική λάμψη απέκτησε η Ρόδος και οι δημοτικές ενότητες. Ξεπέρασε κάθε...
Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία» -Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΑΒ...